KOLIKO MILIJUNA?!

Ovo je najskuplji automobil na svijetu, točka!

15.11.2016 u 09:38

Bionic
Reading

Ferrari 250 GTO s brojem šasije 3387 drugi je ikad proizvedeni takav model, za testiranja ga je koristila tvrtka, a očekuje se da će ga britanski specijalist za talijansku marku, Talacrest, prodati za nevjerojatnu sumu novca

Cijene klasičnih automobila rade samo jedno - rastu. Ako je vozilo bilo loše prodavano, ako je bilo dobro prodavano te kvalitetno kao novo ili ako je bilo rijetko - rastu.

Ako uz bilo što od navedenih kriterija ide još i trkaći pedigre, rastu još više, taman da se radi o automobilu starom samo dvadesetak godina. Ako pričamo o šezdesetima, cijene su basnoslovne, ako pričamo o Ferrarijima, onda su sulude.


Jedan od prvaka u toj kategoriji je Ferrari 250 GTO, predivni V12 coupe nešto poput svetog grala za kolekcionare bilo kakvih klasičnih automobila, proizvedeno je samo 39 primjeraka. Cijene su brutalne, zadnji model koji ujedno drži rekord prodan je 2012. za 38,1 milijun dolara, koliko je trenutačni rekord, no on bi uskoro mogao biti srušen. Talacrest, britanski specijalist za prodaju Ferrarija koji je od svog osnutka 1999. prodao čak osam 250 GTO-a trenutno nudi primjerak s brojem šasije 3387, odnosno drugi 250 GTO ikad proizveden.