ANDROID ELITA U ZAGREBU

Ove predavače ne smijete propustiti na konferenciji Droidcon Zagreb

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 27.04.2016 11:13
  • Objavljeno 27.04.2016 u 11:13
droidcon zagreb

droidcon zagreb

Izvor: Promo fotografije / Autor: Droidcon Zagreb

Droidcon Zagreb održat će se drugi put u Hotelu Antunović, i to 27. (pre-conf Hackathon day), 28. i 29. travnja, a kako najavljuju organizatori, ovogodišnje izdanje okupit će preko 600 posjetitelja i preko 40 predavača iz regije i svijeta

Konferencija droidcon Zagreb dio je niza globalnih konferencija droidcon koje se u svijetu održavaju od 2009., a prve dvije organizirao je međunarodni tim entuzijasta Androida u Berlinu i Londonu. Fokus su konferencije inovacije droidcon, novosti iz svijeta Androida te kvalitetna predavanja iz različitih dijelova sustava Android, a koja obuhvaćaju teme od razvoja, primjene rješenja, proširene stvarnost, do poslovnih rješenja i igara.

Droidcon Zagreb okupit će neke od najvećih globalnih i domaćih stručnjaka za Android, a otvorit će ga predavanje Wojteka Kalicińskog iz Googlea, koji će predstaviti novi Android N; slijede predavači izGroupona, Vodafona, Undabota, Infinuma, BlaBlaCara i Spotifyja, da nabrojimo samo neke. Drugi konferencijski dan otvara Erik Hellman, vrhunski stručnjak za Android, pisac i bloger koji će govoriti o greškama koje androidaši najčešće rade te kako ih izbjeći, a petak će još obilježiti niz zanimljivih predavanja profesionalaca iz Sonyja, Paypala,Twilija, Fivea, Dropboxa, Shazama i ostalih. Inače, sva predavanja podijeljena su i tematski obilježena kao Development, Business i UX/UI, a kompletan raspored pogledajte na poveznici.

Ovogodišnje izdanje konferencije imat će i bogat izložbeni prostor u kojem će se predstaviti renomirane IT tvrtke poput Asseca, troida, Undabota, Trikodera, Legame Studija, ali i niz zanimljivih startupova kao što na primjer Smart Lumies, MashMe, STEMI i Pyxie Dust Project, što je novitet u odnosu na prošlu godinu. Jedan od također značajnih noviteta, na koji su organizatori posebno ponosni, jest i taj što će na zagrebačkom izdanju droidcona sudjelovati više od 25 posto predavačica, što je postotak znatno viši od svih ostalih droidcona, ali i IT konferencija općenito. Samo za usporedbu, droidcon Berlin ih je imao 17 posto, London 15 posto, Torino šest posto, a Pariz pet posto.

Među mnogim zanimljivim imenima koja će održati svoja predavanja na konfereciji izdvajamo dva:

Marko Miloš, CTO Undabot – Droidcon, 28. 4., 12:00:

Marko Miloš vrhunski je developer Androida, a kada je razvoj Android aplikacija u pitanju, nema strastvenijeg developera od njega. Svoje veliko znanje i iskustvo koristi kao tehnički direktor Undabota koji se bavi dizajniranjem i razvojem nativnih mobilnih aplikacija. Na ovogodišnjem Droidconu, u svom predavanju ‘Clean Architecture on Android’ Marko će kroz niz primjera i code snippeta pokazati važnost korištenja principa clean arhitekture kod razvoja mobilnih aplikacija za Android. Predavanje je namijenjeno iskusnim developerima s obzirom na to da će koristiti stvarne, zahtjevnije primjere iz svoje prakse.

Marin Kobeščak, CCO Trikoder – Droidcon, 29. 4., 12:00:

Marin Kobeščak kreativni je direktor Trikodera, s više od 12 godina iskustva u izradi koncepata i UI/UX dizajnu za mobilne i web-aplikacije. Njegovih su ruku djelo neka od polazišnih točaka hrvatskog, ali i regionalnog web-dizajna, od news-portala do oglasnika. Trenutačno vodi dizajnerski tim u Trikoderu, s naglaskom na kompleksne web-aplikacije po mjeri. Na Droidconu, tijekom svog predavanja ‘UX for All, UI for One… Platform’ Marin će objasniti kako izgleda dizajniranje mobilnih aplikacija koje moraju funkcionirati na više različitih platformi te s kojim se izazovima dizajneri susreću. Niz jasno objašnjenih primjera omogućava ovom predavanju da ga razumiju developeri i dizajneri različitih razina stručnog predznanja.

Podsjećamo, još uvijek možete osvojiti besplatne kotizacije za konferenciju Droidcon Zagreb.

Više detalja na službenim stranicama

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!