IZGLEDA POZNATO

Ovako će izgledati notifikacije na Windows Phoneu

21.02.2014 u 11:25

Bionic
Reading

Nije posebna tajna to da nadogradnja Windows Phonea kodnog imena Blue, a poznatija kao verzija 8.1, donosi mnogo novotarija kojima bi se trebao smanjiti jaz između Microsoftove i konkurentskih platformi. Svakim danom oni koji su ugrabili 'svjež' SDK otkrivaju sve više značajki, a jedna od njih je sustav za obavijesti

Nije ni posebno iznenađenje to da se Microsoft odlučio na integraciju sličnu postojećim sustavima iOS i Android. Potez prsta prema dolje otkriva poseban panel u kojem je moguće vidjeti propuštene obavijesti, ali i prečace za četiri najkorištenije funkcije uređaja:



Sustav obavijesti na platformi Windows Phone za sada ima naziv Action Centre, a aplikacije će navodno inteligentno obavještavati korisnika za sve ono propušteno što se ne može vidjeti na pločicama 'Live'. Kraći potez prstom prema dolje otkriva 'Quick Actions', a dulji potez otkriva kompletan sustav obavijesti.

Osim ovih novosti, svakako vrijedi istaknuti tipkovnicu Swipe, mogućnost preuzimanja datoteka online i još mnogo toga. Cijelu listu je moguće pronaći na linku, a valja imati na umu kako je mnogo značajki još uvijek pod velom tajne (nisu uključene u SDK).