XIAOMI MI4

Ovaj mobitel konkurira svim drugim top modelima, a košta samo 1800 kuna

22.07.2014 u 13:11

Bionic
Reading

Kineska kompanija Xiaomi bilježi nevjerojatan rast prodaje u proteklih godinu dana, no po svemu sudeći se nemaju nikakvu namjeru staviti 'na led'. Upravo je otkrivena nova perjanica, Xiaomi Mi4, koja osim izvrsnim tehničkim karakteristikama pažnju plijeni i niskom cijenom od svega 320 američkih dolara

26,11 milijuna isporučenih jedinica je iznos kojim se u ovoj mladoj kineskoj kompaniji sasvim sigurno ponose. S razlogom Xiaomi neki nazivaju i 'Appleom istoka', a stigao je red i na novu perjanicu - Mi4, koja donekle i podsjeća na Appleove mobilne uratke. No, što ona donosi?

Ovaj 5-inčni pametni telefon je prvi Xiaomijev koji koristi metalni okvir (nehrđajući čelik, SAE 304), ali su zadržali mogućnost izmjene stražnjih plastičnih pokrova (u različitim teksturama). Što se tehničkih karakteristika tiče, u kućištu su se smjestili 1080p ekran, Qualcommov Snapdragon 801 čip uparen s 3GB LP-DDR3 radne memorije i 16GB/64GB spremišnog prostora. Tu su još baterija kapaciteta 3.080mAh, 13-megapikselna Sonyjeva stražnja kamerica te prednja kamerica od 8MP. Uređaj je debljine 8,9 milimetara te mase 149 grama.

Xiaomi Mi4 konkurira svim drugim perjanicama - pa i cijenom od 1800 kuna


Zanimljivo je da Xiaomi nastavlja s politikom zvanja svojih perjanica najbržim uređajima na tržištu. Baš kako su lani nazvali Mi3 najbržim smartphoneom, iste riječi je sada 'zaslužio' i Mi4, a osim toga Xiaomi navodi kako su se posebno potrudili i optimizirati potrošnju.

Ono što mnogi čekaju - globalna dostupnost, još uvijek nije tu. Ipak, kompanija se iz mjeseca u mjesec širi na sve više područja, a sasvim je jasno kako imaju namjeru otići i u ostatak svijeta.