NIJE KOMPLICIRANO

Osigurajte svoj Facebook račun dodatnom zaštitom

14.05.2014 u 09:57

Bionic
Reading

Phishing prijevare jako su popularne na Facebooku. Cyberkriminalci neumorno nastoje doći do vaših podataka za logiranje, ne bi li preuzeli vaš korisnički račun i s njega slali spam ili poruke kojima pokušavaju zavarati druge. Evo kako im možete otežati posao

Hakeri će također temeljito će prekopati podatke na računima koje uspiju preuzeti, kao i onima koji su s njima povezani, kako bi prikupili dovoljno informacija za krađu identiteta i tome slične ilegalne aktivnosti.


Kao mjeru zaštite, Facebook nudi Login Approvals, sustav dvostupanjske verifikacije, koji pruža dodatni sloj sigurnosti u vidu koda (šifre) kojeg treba unijeti u slučaju da društvena mreža ne prepoznaje uređaj s kojeg se logirate.

Kako bi pristupili toj značajki, kliknite na strjelicu okrenutu prema dolje u gornjem desnom kutu vašeg zaslona. Odaberite Settings, pa Security u stupcu s lijeve strane. Želite li izravno stići do nje, kliknite ovdje.

U idućem koraku kliknite Edit ispod Login Approvals i odaberite postavke koje vam odgovaraju. Koristite li Facebookovu mobilnu aplikaciju, možete također i uključiti Code Generator, kako bi mobilna aplikacija, umjesto slanja SMS-a s tajnim kodom, odmah generirala kod koji možete upotrijebiti.

Možete i isprintati popis kodova, za slučaj da nećete imati pristup mobitelu (recimo, na putu). Kako bi ga dobili, kliknite na Get Codes u odjeljku Login Approvals.

Dvostupanjsku verifikaciju trebali bi koristiti na svim web odredištima koja ju nude. Time hakerima otežavate posao jer moraju doći ne samo do vašeg korisničkog imena i lozinke, već i do vašeg mobitela.

Izvor:Facecrooks