BRAVO, OLEŽE!

Odličan domaći foto projekt prikupio novac na internetu

26.02.2014 u 14:59

  • +7

Without People - crowdfunding projekt Olega Maštruka

Izvor: Promo fotografije / Autor: Oleg Maštruko

Bionic
Reading

Znatno prije službenog završetka kampanja na platformi za crowdfunding Indiegogo novinara, fotografa i putopisca Olega Maštruka ostvarila je zadani cilj

Maštruko je za svoj međunarodni foto projekt Without People uspio prikupiti 6000 dolara (oko 35,5 tisuća kuna) 25 dana prije završetka kampanje


Najpopularnijim se pokazao donacijski paket vrijedan 89 dolara (oko 525 kuna), koji je nudio digitalni primjerak knjige i potpisanu fotografiju po izboru, uokvirenu u Oakstagram, na čijem stražnjem dijelu će mecene dobiti laserski ugravirano ime ili poruku po izboru. Otkupljeno je svih dvadeset ponuđenih primjeraka.

Kao što smo već pisali, knjiga Without People, s tekstovima uz fotografije na engleskom trebala bi se pojaviti u distribuciji preko Amazona u drugoj polovici godine. Bavi se napuštenim ili dehumaniziranim mjestima, koje je Maštruko posjetio i fotografirao tijekom zadnjih osam godina.

Maštruko planira još dva izdavačka projekta ove vrste - foto projekte o hramovima velikih (i malih) religija te serijal o moru.