FACEBOOK IZNAD SVEGA

Odbjegli kriminalac osvježava svoj status na Facebooku

28.12.2009 u 12:41

Bionic
Reading

Craig Lynch toliko je ovisan o Facebooku da je nastavio osvježavati svoj status čak i nakon što je pobjegao iz zatvora. Još uvijek nije uhvaćen

Craig 'Lazy' Lynch kriminalac je osuđen na sedam godina zatvora. Iz zatvora Hollesey Bay smještenog sjeveroistočno od Londona pobjegao je u rujnu ove godine. Još uvijek nije uhvaćen usprkos činjenici da mijenja statuse na svom profilu na Facebooku. Nakon što je napisao da razmišlja o tome gdje bi mogao proslaviti Novu godinu, priču o njegovu slučaju objavili su mediji poput BBC-a i CBSNewsa.

Policija je povodom popularizacije bijega izdala priopćenje u kojem kaže da usko surađuje s Facebookom u pokušajima da locira odbjeglog kriminalca te je u isto vrijeme apelirala na javnost za pomoć. Pretpostavljamo da je apel prvenstveno upućen Lynchovim  'prijateljima', njih tri tisuće, koji mu prate profil.

Lynch je na porast svoje popularnosti prvo odgovorio najavom da se ostavlja Facebooka, a onda se, očigledno ovisan o Facebooku ili pažnji koju privlači, vratio i progovorio o rasnoj diskriminaciji koja uništava Facebook. Sedmogodišnja kazna dosuđena mu je za provalu i pljačku uz prijetnju oružjem.

www.hmprisonservice.gov.uk