predstavljanje u beču

Novi telefon, pametni sat i slušalice privlačnog dizajna: Huawei otkrio uzbudljive novitete

21.10.2021 u 16:36

Bionic
Reading

Kineski div Huawei u Beču je predstavio najnoviji telefon čiji su glavni aduti moćna kamera, brzo punjenje i dugotrajna baterija, a uz njega i potpuno novi GT3 sat uz FreeBuds slušalice upečatljivog dizajna

Riječ je o europskoj verziji uređaja Nova 9 predstavljenog u rujnu i pripada srednjoj klasi telefona u kojoj se bori s jakom konkurencijom.

Četverostruki sustav stražnjih kamera s nazivom Ultra Vision uključuje glavnu RYYB kameru od 50 megapiksela (f/1,9), ultraširokokutnu od 8 megapiksela, a tu su još i dubinska te makro kamera od 2 megapiksela.

Nova 9 ima i noćne modove Extreme Night Shoot i Night Portrait koji bi trebali omogućiti odlične noćne fotografije. Tu je i podrška za 4K video na stražnjoj i prednjoj kameri, a ima i AIS stabilizaciju. Što se prednje kamere tiče, selfije će snimati u rezoluciji od 32 megapiksela.

Nova 9 stiže s brzim punjačem od 66W, a iz Huaweija ističu da mu treba 15 minuta do 53 posto ili 38 minuta da se telefon napuni do 100 posto.

Novi adut iz Huaweija stiže u crnoj i starry blue boji, a u Hrvatskoj je u prednarudžbi do 1. studenog i do tad uz njega stižu i FreeBuds 4 slušalice. Inače, cijena uređaja bit će 3899 kuna.

  • +18
Huawei Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Huawei

GT3 sat za bolje praćenje zdravlja

Uz novi mobitel Huawei je predstavio i novi uređaj u svojoj liniji satova, a radi se o modelu Watch GT 3. Sat dolazi u veličini od 46 i 42 mm. Kao i na ranijim uređajima, podržava više od 100 načina vježbanja, ima planer aktivnosti, unaprijedili su mu praćenje lokacije kod trčanja, a tu je i novi senzor mjerenja otkucaja srca 5. generacije.

Kao i na GT2 modelu, podržava pozive preko Bluetootha i kompatibilan je s Android i iOS uređajima. Baterija na većem modelu radi do 14 dana, a na manjem do sedam dana. Više detalja o cijeni i datumu početka prodaje očekuje se uskoro.

FreeBuds slušalice privlačnog dizajna

Nove FreeBuds slušalice predstavljene u Beču stižu s kućištem nalik ružu za usne, izrađenom od čelika sa sjajnom obradom, a više detalja o cijeni očekuje se uskoro.