CES 2023

Novi Samsungov uređaj može nešto što nijedan drugi ne može

04.01.2023 u 13:05

Bionic
Reading

Flex Hybrid je novi prototip uređaja tvrtke Samsung Display, sa zaslonom kojeg je moguće i savijati i kliznuti

Konceptualni uređaj Flex Hybrid predstavljen je tijekom sajma potrošačke elektronike CES 2023 u Las Vegasu (SAD).

Lijeva strana konceptualnog pametnog mobilnog uređaja može biti rasklopljena kako bi se doško do zaslona, dok je desnu stranu moguće potom izvući prema van kako bi se dobila još veća površina zaslona.

Zasad još nisu dostupne pojedinosti o specifikacijama poput razlučivosti ili vršne svjetline, objavljeno je kako se može proširiti iz zaslona dijagonale 10,5 inča (26,6 centimetara) i omjera 4:3 u zaslon dijagonale 12,4 inča (31,5 cm) i omjera 16:10.

Nije teško, piše Verge, zamisliti takav zaslon u savitljivom pametnom telefonu koji bi sklopljen služio kao manje tablet računalo, a rasklopljen za gledanje filma ili igranje.

  • +3
Izrada teleskopa James Webb Izvor: Profimedia / Autor: NASAex F / Shutterstock Editorial / Profimedia

Flex Hybrid nastavak je niza sličnih konceptualnih uređaja koje je Samsung Display predstavljao tijekom proteklih godina, skupa sa sklopivim pametnim telefonima koji su pušteni u prodaju. Ipak, nijedan od njih dosad nije kombinirao savijanje i klizno otvaranje poput ovog.

Treba napomenuti kako Samsung još nije u prodaju pustio niti jedan od tih naprednih konceptualnih zaslona, pa bi se to moglo dogoditi i s Flex Hybridom.

Samsung je također predstavio i par većih (17 inča, 43,1 cm) kliznih prototipa zaslona namijenjenih budućim modelima prijenosnih računala.

Flex Slidable Solo može se proširiti u jednom smjeru, a Flex Slidable Duet u dva, kako bi s 13 ili 14 inča narasli na spomenutih 17.

Posjetitelji CES-a imali su prilike vidjeti i novu seriju zaslona za autonomna vozila koji kombiniraju 34- i 15,6-inčne (86,3 i 39,6 cm) panele. Ni za njih nije poznato kad bi se mogli naći u konkretnim proizvodima.