TKO VAM ČITA PORUKE?

Novi Facebook Messenger krši privatnost?

  • Autor: I.C.
  • Zadnja izmjena 12.05.2012 12:28
  • Objavljeno 12.05.2012 u 12:28
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Obnovljena verzija besplatne aplikacije namijenjene razmjeni poruka Facebook Messenger (v1.7), namijenjena onima koji ne mogu odoljeti zovu te društvene mreže ni kada su u pokretu, donosi mnoštvo novih mogućnosti, kao i ispravku nekih bugova. Ipak, jedna od novih mogućnosti podigla je prašinu među dijelom korisnika

Aplikacija je dostupna za pametne telefone, a podržani su uređaji zasnovani na iOS, te Android platformi.

Facebook Messenger nudi ujednačeno i jednostavno korisničko sučelje te prikazuje sve vaše tekuće chatove i poruke na Facebooku, a ujedno pruža mogućnost slanja pojedinačnih i grupnih tekstualnih poruka vašim prijateljima. Uz poruku je moguće zalijepiti fotografiju, kao i podatak o vašem trenutačnom položaju, a to se po želji može i isključiti ako želite makar i privid određene doze privatnosti.

Ono što se ne može isključiti jest i najzanimljivija mogućnost te aplikacije - možete vidjeti kad je i koji od vaših prijatelja pročitao poslanu im poruku. Naravno, to radi i u obrnutu smjeru, što može dovesti do neugodnih situacija, jer se – kod 'prijatelja' koje zapravo previše i ne volite - više nećete moći izvlačiti da niste primili ili pročitali poruku.

Dio korisnika nije naročito oduševljen tom novom mogućnošću te zamjera Facebooku taj novi napad na njihovu privatnost. Problem možda i nije u samom Facebooku, gdje je privatnost ionako uvijek bila upitna, već o mogućnosti da se ta ideja proširi i drugdje. U svakom slučaju, bilo bi lijepo kad bi Facebook barem ponudio mogućnost da se ova opcija ugasi, no trenutačno takve mogućnosti -- nema.

Facebook Messenger radi na iPad uređajima, ali nažalost u grafičkom modu iPhonea, a razvija se i posebna verzija (trenutačno je u beta fazi testiranja) koja će znati iskoristiti veći zaslon tableta.

Osnovne karakteristike Facebook Messengera v1.7:

• Slanje besplatnih tekstualnih poruka

• Prijatelji su vam na dohvat, bez obzira na to gdje se nalaze – na webu ili telefonu

• Vidite tko je pročitao vašu poruku a tko nije

• Vidite odakle vam prijatelji šalju poruke

• Indikator tipkanja – u stvarnom vremenu vidite kada vam odgovaraju na poruku

• Ispravljeni bugovi

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi