APPLE

Novi detalji o iPhoneu 15 Pro: Stižu kvalitetniji materijali, ali i veća cijena

31.07.2023 u 13:32

Bionic
Reading

Najnovije glasine spominju poskupljenje Pro modela, kao i potencijalni doazak verzije Ultra koja će sa sobom donijeti, pogodili ste, još veću cijenu

Datum dolaska iPhonea 15 sve je bliži, što znači samo jedno - još više glasina. Najnovije informacije o uređaju vezane su uz debljinu rubova ekrana i potvrdu dolaska novog ulaza za punjenje. 'Klasični' iPhone 15 i iPhone 15 Plus navodno će se oprostiti od 'zubića' te prihvatiti Dynamic Island koji je premijeru imao na prošlogodišnjoj seriji uređaja iPhone Pro, kaže Bloombergov Mark Gurman. iPhone 15 Pro i Pro Max navodno će, kaže insajder, dobiti nov izgled i stanjen rub oko ekrana koji će s 2.2 milimetra pasti na 1.5 milimetra. Tehnologiju je kompanija prvi put koristila na Apple Watchu serije 7.

iPhone 15 također će se oprostiti od Lightninga te prihvatiti USB-C, smanjivši broj kabela koje će vam biti potrebni za punjenje uređaja.

Druge nadogradnje za iPhone 15 i iPhone 15 Plus mogle bi dobiti nadogradnju kamere i procesor A16 kojeg smo prvi put susreli na iPhoneu 14 Pro. Novi iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max navodno će imati rubove od titanija koji će zamijeniti nehrđajući čelik, dok će pod poklopcem dobiti čip od 3 nanometra.

  • +5
iPhone 14 Pro Max slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Za kraj, tu su još nepotvrđene glasine o dolasku još jednog super-skupog iPhonea sa sufiksom 'Ultra' koji će nuditi jače značajke od modela Pro i Pro Max. iPhone 15 i iPhone 15 Pro izaći će u rujnu, dok će mitski 'Ultra' na tržište navodno doći nešto kasnije. Što se cijena tiče, iPhone 15 će vjerojatno koštati isto kao i prošlogodišnji model, dok ćemo za iPhone 15 Pro Max navodno izdvojiti 200 dolara više, što prema dosadašnjem iskustvo znači još veće poskupljenje u EU.