POSLOVANJE U OBLAKU

Nova serverska rješenja iz Microsofta

26.06.2013 u 18:23

Bionic
Reading

Microsoft je predstavio preview verzije serverskih rješenja za poslovanje u oblaku

Prvog dana TechEd Europe konferencije, koja se održava u Madridu od 25. do 28. lipnja, predstavljene su preview verzije Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 i SQL Server 2014, nakon što su ranije ovog mjeseca predstavljene i na sjeverno američkoj verziji TechEda.

Samo predstavljanje je u svom izlaganju odradio Brad Anderson koji je u uvodnom izlaganju demonstrirao kako Microsoft zamišlja poslovanje u oblaku i kako će u tome pomoći predstavljene verzije softvera.

Windows Server 2012 R2 i System Center 2012 R2 trebali bi pomoći IT organizacijama u izgradnji privatnih i hibridnih infrastruktura u oblaku i time pospješiti njihovo poslovanje, a u tome bi im trebale pomoći i nove značajke ovih sustava: omogućavanje hibridnog oblaka, Windows Azure, ugrađena softverski-definirana mreža, visoke performanse i jeftin smještaj i povećanje produktivnosti zaposlenih.

SQL Server 2014 omogućuje kritičnu performanse drastično ubrzanje svih poslovnih procesa, kao i nove scenarije s hibridnim oblacima preko Windows Azure. U tome pomaže novi OLTP (In-memory Online Transaction Processing), unaprijeđen in-memory ColumStore i čarobnjak za povezivanje SQL servera u Windows Azure virtualni stroj.

Konačne verzije Windows Server 2012 R2 i System Center 2012 R2 bit će dostupne krajem ove kalendarske godine, a SQL Server 2014 nešto kasnije.