OZNAKA EU ECO

Nova ekološka Philips Aurea

17.11.2009 u 08:54

Bionic
Reading

Philips je predstavio novu generaciju Aurea LCD-a, čija su unapređenja usmjerena na dodatno poboljšanje kvalitete slike i zvuka, potpuni audiovizualni doživljaj uz dodatne mogućnosti, ali i na ekološki utjecaj LCD-a

Nova Aurea donosi najbolju sliku izraženog kontrasta i čistih, punih boja, uz nisku potrošnju energije zahvaljujući Philipsovoj tehnologiji LED osvjetljenja. Novi model Auree označen je i oznakom EU ECO, kojom je potvrđena veća energetska učinkovitost, izrada bez uporabe štetnih materijala i jednostavno recikliranje proizvoda.

Osim visokih ekoloških standarda, u novom modelu Philips je zadržao i visoke standarde u kvaliteti slike i ukupnom doživljaju gledanja. Jedinstveno iskustvo osigurano je tehnologijom Ambilight Active Frame koja koristi 250 LED lampica i stvara svijetleći okvir oko ekrana. Ambilight automatski prilagođava jačinu osvjetljenja i boje koje projicira na okolne zidove prema slici koja se prikazuje na ekranu osiguravajući još intenzivnije iskustvo gledanja bez umora očiju. Uz tehnologije Perfect Natural Motion i 100 Hz Clear LCD koje dodatno poboljšavaju kvalitetu slike neovisno o izvoru, čineći je oštrom i jasnom čak i pri brzim izmjenama pokreta, Philips je osigurao i izvrstan zvuk zahvaljujući ugrađenim nevidljivim zvučnicima od 15 W.

Kao dodatnu mogućnost, nova generacija Auree ima ugrađen i NetTV, zahvaljujući kojem je osigurano povezivanje na internet i pregledavanje internetskih stranica na velikom TV ekranu.

Atraktivan tanak dizajn nove Auree uključuje prednju stranu od punog stakla, a osim LCD-a, Philips je posebno dizajnirao i daljinski upravljač ovalnog oblika s kliznim otvaranjem za jednostavniju i praktičniju uporabu.

Aurea ima ugrađen DVB-T HDTV tuner, a jednostavno povezivanje s ostalim uređajima omogućeno je putem pet HDMI priključaka, WiFi bežičnom mrežom, Ethernet priključkom te PC linkom (DNLA).

Nova Philipsova Aurea, dijagonale 40 inča, može se kupiti u trgovinama s tehničkom opremom po cijeni od 29.990,00 kuna.