PRIPREMITE SE

Notifikacije na Facebooku bit će kao Google Now

30.10.2015 u 13:55

Bionic
Reading

Uskoro bi putem obavijesti koje stižu s Facebooka na vaš mobitel mogli doznati sportske rezultate, filmove koji igraju u kinima u blizini i puno drugih korisnih informacija

Facebook preuređuje tab Notifications za mobilne aplikacije, kako bi u njemu mogli prikazati više informacija poput rezultata utakmica, kino rasporeda, pregled obližnjih restorana, obavijesti o vremenu i tome slično

Trenutno vas taj dio aplikacije obavještava kad prijatelji žele stupiti u interakciju s vama - primjerice, kad lajkaju vašu objavu ili vas označe na fotografiji.

Novi tab će ponuditi više informacija o događanjima u svijetu oko vas, slično kako to radi Google Now temeljem podataka o vašoj lokaciji. Uz dosad navedeno, tu će se moći naći i podsjetnici na TV serije koje ste lajkali, kao i na važne trenutke u životima vaših prijatelja.


Moći ćete ih prilagoditi svojim potrebama i željama, pa tako nećete morati primati informacije koje vam nisu važne. Također, bit će podijeljene po kategorijama i prikazane po karticama, opet slično kao i Google Now.

Bit će to značajka koju ćete moći koristiti, ali ne i morati. Želite li ju, trebat ćete uključiti Location History u mobilnoj aplikaciji za Facebook. Nova značajka najprije će postati dostupnom korisnicima uređaja s Androidom i iOS-om u Sjedinjenim Državama. Nije naznačeno kad će se proširiti na ostatak svijeta.

Više:Time