DIJETE HACKATONA

Ne znate gdje ste parkirali? Ova bi vam aplikacija mogla pomoći

19.09.2017 u 15:47

Bionic
Reading

Park Rangr, aplikacija nastala tijekom 24 sata, moći će provjeriti jeste li parkirali na dozvoljenom mjestu i koliko dugo možete na njemu ostati, ali vas i dovesti do automobila ako se izgubite

Park Rangr, aplikacija proširene stvarnosti (augmented reality, AR) predstavljena tijekom Tech Crunchovog hackatona Disrupt SF, zamišljena je jednostavno. 

Snimite znak za parkiranje u blizini svog vozila. Aplikacija pribavi podatke o ograničenjima parkiranja kako bi provjerila smijete li tu parkirati te vam stavila do znanja koliko dugo možete ostati parkirani na tom mjestu, kolika je stopa kriminaliteta u okolici te do čega možete doći pješke u blizini.

Nakon što izađete iz vozila aplikacija spremi lokaciju na kojem se ono nalazi. Obavijestit će vas koliko ste se od njega udaljili, kao i koliko ćete trebati pješačiti kako bi se vratili do njega. U sadašnjoj fazi razvoja može odrediti vašu lokaciju pomoću GPS-a i navoditi vas do nje koristeći AR. 

Iza aplikacije stoji četveročlani tim koji je napravio u 24 sata koristeći Appleov set alata ARKit kako bi u nju ubacio vizualizacije potrebne za proširenu stvarnost. 

Park Rngr bi se u nekom trenutku trebao naći u Appleovoj trgovini App Store, nakon što mu dodaju značajku slanja notifikacija koje će korisnike obavještavati kad se trebaju vratiti do vozila, piše Tech Crunch.

  • +5
Ovo je 10 najboljih značajki današnjih pametnih telefona Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia