NOVA ZNAČAJKA

Ne možete se odlijepiti od ekrana? YouTube će vas upozoriti kad je vrijeme za spavanje

21.05.2020 u 10:33

Bionic
Reading

Nova će značajka biti uvrštena među niz već postojećih sa sličnom svrhom i namjenom, kao i biti dijelom Googleove inicijative Digital Wellbeing

YouTube će uvesti novu značajku koja bi trebala pomoći čak i najtvrdokornijim ljubiteljima kasnonoćnog surfanja webom u pravovremenom odlasku na počinak.

Ta će značajka biti uvrštena među niz već postojećih sa sličnom svrhom i namjenom, kao i biti dijelom Googleove inicijative Digital Wellbeing, s ciljem poticanja odgovornijeg korištenja proizvoda i servisa te tvrtke.

Iz YouTubea su objavili kako u tijekom zadnje dvije godine poslali tri milijarde takvih podsjetnika.

Kako će funkcionirati nova značajka? Moći ćete unaprijed postaviti ograničenja, odnosno vrijeme kad trebate prestati zuriti u video zapise i poći u postelju.

U postavkama će biti moguće namjestiti početno i završno vrijeme te odrediti hoće li vas podsjetnik grubo prekinuti u gledanju ili će ipak pričekati dok ne završite. Također će ga biti moguće odgoditi ili odbaciti.

Nova značajka postat će postupno dostupna za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS od danas. Ako ju još niste dobili, strpite se nekoliko dana, piše Verge.