NOSIVI UREĐAJI

Nakon iPhonea i Watcha, Apple razmišlja o - pametnom prstenu?

17.10.2019 u 11:26

Bionic
Reading

Dok mnogi usavršavaju svoje pametne satove, tvorci iPhonea smišljaju pametni uređaji koji ćemo nositi na prstu

Amazon već neko vrijeme tržište nastoji zatrpati nosivim uređajima, a na nedavnom predstavljanju ponude hardvera za sezonu 2019.-2020. predstavio je i Echo Loop - pametni prsten koji njihovog digitalnog asistenta Alexu stavlja na vaš prst.

Kao što to obično i biva, konkurencija očigledno ne želi ostati u prašini. Apple je nedavno patentirao i svoj 'nosivi elektronički prsten-računalo'. Naime, njihov nedavno objavljeni patent opisuje dizajnerske opcije i funkcije uređaja koji će se bežično spajati s iPhoneom ili MacBookom.

  • +5
Raspakirali smo Apple iPhone 11 Pro Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Prsten iz Applea imat će mali ekran osjetljiv na dodir, mikrofon, sustav za bežičnu komunikaciju, hrpu senzora i punjiv izvor struje. Kao što to obično biva sa ostalim Apple uređajima, sat će imati ugrađenu Siri te će funkcionirati pomoću gestikulacije.

Hrpa senzora

Među senzorima će se nalaziti i haptički motori koji će moći vibrirati, a pridružit će im se i senzori za kretanje koji će moći prepoznati 'pisanje' što znači da ćemo moći odgovarati na poruke bez posezanja za telefonom, okretati stranice u dokumentima i tako dalje.

Prijenosni uređaj će također imati biometrijske senzore za praćenje fizičke aktivnosti i sigurnost samog uređaja. Ugrađeni bežični odašiljač će navodno također moći otključavati iPhone ili iPad te će se u isto vrijeme sinkronizirati s uređajem. Pametni prsten će također moći služiti kao daljinski upravljač.

Kada stiže?

Apple još nije najavio vrijeme dolaska 'Apple Ringa'. Riječ je, naime, o još jednom od hrpe patenata koje Apple objavljuje svake godine. Ako mislite da je novi 'pametni prsten' novitet za Apple, vodite računa da je kompanija sličan uređaj patentirala još 2015. - prije nego što je Microsoft najavio svoj pametni prsten.