SVI NA MORE

Nakon bacača plamena, Musk prodaje daske za surfanje

31.07.2018 u 13:50

Bionic
Reading

Kompanije Elona Muska poznate su po bizarnim ili krajnje neočekivanim proizvodima. Nakon bacača plamena iz Boring Companyja, red je došao na daske za surfanje sa znakom Tesle. Prodajna cijena? Ako pitate prodavače s eBayja - samo 4000 dolara

Proizvođač automobila Tesla nedavno je na službenim stranicama pokrenuo prodaju zbilja bizarnog proizvoda, barem ako gledate iz perspektive autoindustrije. Riječ je, naime, o dasci za surfing brendiranoj poznatim logotipom Tesle. Ograničenu seriju daske za surfanje Tesla je u prodaju stavila 28. srpnja po cijeni od 1500 američkih dolara. Nepotrebno je naglasiti da se daska rasprodala u rekordnom vremenu te da ju je sada moguće pronaći na eBayju po skoro dvostrukoj cijeni. Neki oglasi spominju početne iznose preko 4000 dolara.

Daska za surfanje iz Tesle Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tesla

Zašto bi itko za surfboard dao toliko novca?

Prema službenoj stranici dućana (koja je u trenutku pisanja članka ugašena), za dizajn su zaslužni stručnjaci za surboardove - Matt 'Mayhem' Biolos i Lost Surfboards. Teslina super-skupa daska definitivno je materijal za tašte surfere, s obzirom da Lost Surfboards svoje najskuplje proizvode naplaćuje između 700 i 800 dolara.

KAKAV LIK

Koje to sve kompanije vodi neumorni Elon Musk?

Pogledaj galeriju

Zašto Tesla proizvodi daske za surfanje?

Najjednostavniji odgovor bio bi pokušaj skoka u novo tržište. Premda logika nalaže da ovakvi proizvodi nemaju previše veze s auto industrijom, valja naglasiti da se ovdje ipak radi o kompaniji Elona Muska - čovjeka koji je u web dućanu kompanije za kopanje podzemnih tunela prodavao domesticirane bacače plamena.

Tesla će daske za surfanje početi isporučivati kroz 10 tjedana.