U BARCELONI ZA SVAKOG PONEŠTO

Najezda tableta iz Samsunga

Bionic
Reading

Samsung je u Barceloni krenuo prvi, predstavivši gomilu novih uređaja puni dan prije službenog početka Mobile World Congressa

Ključna riječ ove godine je tablet: Samsung je predstavio čak tri nova uređaja te vrste, uz jedan poprilično neobičan pametni telefon.

Samsung Galaxy Tab 2 dolazi u dvije varijante: s ekranom dijagonale 7 i 10,1 inča, i oba su logične nadogradnje originalne serije Galaxy Tab.

Osim veličine ekrana, imaju vrlo slične specifikacije: procesor radnog takta 1 GHz, kamera razlučivosti 3 megapiksela (te dodatna VGA kamera za video razgovore) te Android 4.0.

Nešto drugačiji je Galaxy Note 10.1, tablet koji je logičan nastavak 5-inčnog Galaxy Notea i čija je glavna karakteristika, čini se po reklamnim panoima u hotelu Palace u Barceloni, korištenje stylusa.

S obzirom da većina modernih tableta nema i ne treba stylus, nismo sigurni da će korisnici pohrliti da kupe ovaj uređaj. U svakom slučaju, više detalja o novom Noteu ćemo saznati kasnije.

Na kraju, tu je Samsung Galaxy Beam, pametni telefon koji je ujedno i mobilni projektor. Ima dvojezgreni procesor radnog takta 1 GHz, zaslon dijagonale 4 inča, kameru razlučivosti 5 megapiksela te sada već pradavni Android 2.3.

No za one kojima su prezentacije svakodnevni dio posla ugrađeni mobilni projektor od 15 lumena koji prikazuje sliku dijagonale 50 inča definitivno će biti dodatni razlog za kupovinu ovog uređaja.

Više potražite na www.samsung.com