TESTIRANJE U TIJEKU

Na WhatsApp uskoro stiže nova opcija koja štedi vrijeme

27.06.2019 u 11:01

Bionic
Reading

U WhatsAppu su posebno oprezni oko izravnog povezivanja s Facebookom jer bi se zbog tješnje integracije mogli naći na udaru regulatornih agencija i drugih tijela u Europskoj uniji

WhatsApp Status je značajka nalik Stories iz Instagrama koja omogućuje objavu slika, teksta i videa koji nestaju nakon 24 sata.

U WhatsAppu testiraju značajku koja bi trebala omogućiti dijeljenje statusa objavljenih u toj aplikaciji u drugim aplikacijama. U programu beta testiranja nova je opcija dijeljenja smještena ispod statusa i može biti upotrijebljena za izravno dijeljenje s Facebookom ili slanje na druge aplikacije kao što su Instagram, Gmail ili Google Photos.

CHAT guru

Ovo morate isprobati: Ultimativni vodič kroz trikove za WhatsApp

Pogledaj galeriju

Iako postoji izravna poveznica za dijeljenje statusa na Facebooku, u WhatsAppu tvrde kako to nije korak dalje u povezivanju korisničkih računa na te dvije platforme. Umjesto toga koriste isto sučelje za razmjenu podataka kao i druge aplikacije, što znači kako se prijenos podataka između aplikacija odvija na samom uređaju. Čak i ako dijelite podatke s drugim aplikacijama u Facebookovom vlasništvu, poput primjerice Instagrama, objave bi trebale ostati zasebne i ne biti povezane na bilo koji način.

Također, ne postoji opcija automatskog dijeljenja statusa s WhatsAppa jer u toj aplikaciji žele da taj potez bude posljedica svjesne i namjerne odluke korisnika.

U WhatsAppu su posebno oprezni oko izravnog povezivanja s Facebookom jer bi se zbog tješnje integracije mogli naći na udaru regulatornih agencija i drugih tijela u Europskoj uniji, piše Verge.