SLIČNO FACEBOOKU?

Na Twitter stižu grupne poruke i filmići

28.01.2015 u 08:24

Bionic
Reading

Baš kako su glasine već neko vrijeme sugerirale, Twitter je otkrio vlastito video rješenje, ali i grupnu komunikaciju putem DM-a (Direct Messages). U danima koji slijede, korisnici će moći dodati više kontakata u grupni razgovor uz odgovarajuće obavijesti drugima...

Twitter je odnedavno omogućio i slanje linkova putem izravnih poruka, mogućnost koja je ranije uklonjena zbog brzog širenja malicioznih linkova i spama. Kompanija se ovim koracima pokušava dovesti na poziciju koju drže Messenger za Facebook i drugi servisi.

Moguće je započeti razgovor s bilo kojim od pratitelja, no oni ne moraju pratiti jedni druge kako bi sudjelovali u razgovoru. Više o toj značajki je moguće pročitati ovdje ili pogledati kratki video:

Na Twitter stižu grupne poruke


Twitter je otkrio i da u mobilne aplikacije (za iOS i Android) stiže mogućnost snimanja videa te njegovog uređivanja u samoj aplikaciji. Filmići će biti maksimalnog trajanja od 30 sekundi, za razliku od postojećeg Vinea, koji služi za materijal od šest sekundi. I u ovom slučaju, u kompaniji se nadaju konkurirati Facebookovom Instagramu i mogućnosti snimanja 'dužeg' video materijala: