POČINJE U SUBOTU

Na Hack It-u ovog vikenda traže komunikacijsko rješenje budućnosti, najmlađi tim dolazi s MIOC-a

27.10.2017 u 13:01

Bionic
Reading

Epski hackathon Hrvatskog Telekoma traje od 27. do 28. listopada, a glavna nagrada je 30.000 kuna. Donosimo detalje

Veliko natjecanje u komunikacijskim rješenjima budućnosti počinje u subotu 28. listopada, a u petak su u prisutstvu brojnih predstavnika medija cijelu priču pojasnike Marija Felkel, članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma i Ana Pauzar, voditeljica projekta Hack It, a pridružila im se i raspričana robotica Pepper.

Drugi po redu

Hack It i ove godine prati najnaprednije trendove tehnologije, uključujući proširenu i virtualnu stvarnost. Natjecatelji dolaze iz različitih stručnih područja, što znači da timovi imaju programere, dizajnere i mentore. Njihov zadatak - programirati i predstaviti svoju revolucionarnu ideju unutar 24 sata. Ove godine se natjecanju pridružio i najmlađi tim s MIOC-a koji na natjecanje dolaze u društvu profesora mentora. Ukupno 11 timova natjecat će se na Hack it! hackathonu Hrvatskog Telekoma ovog vikenda u Zagrebu, a sudionici dolaze iz cijele regije.

Pristiglo je čak 125 prijava, a 24-satni događaj organiziran je u partnerstvu s hub:raumom, Microsoftom kao tehnološkim partnerom te Combisom, Samsungom i tportalom. Borba za najbolje rješenje iz područja imerzivne komunikacije pobjednicima će donijeti 30.000 kuna i mogućnost ulaska u međunarodni hub:raum start-up akcelerator.

Hack It Hrvartskog Telekoma nastavlja uspješni niz događaja koji slave inovaciju i poduzetnost. Zahvaljujući velikim početnim investicijama koje su ostvarili u proteklih godinu dana, prošlogodišnji pobjednički tim je u fazi izrade prototipa rješenja.

'Hrvatski Telekom je jedinstvena kompanija po svom pristupu da kroz sve svoje aktivnosti živi STEM, okupljamo pozitivne inicijative, stipendiramo studente, nudimo im praksu i mentorstvo i mogućnost rada na međunarodnim projektima. Obraćamo se digitalnoj generaciji, koja predvodi komunikacijsko-tehnološke trendove. Oni žele neograničen pristup video sadržajima, instant komunikaciju i najnaprednije uređaje. Pružamo im to kroz usluge, a hackathon je jedinstvena prilika da nam oni sami ponude svoju viziju rješenja za budućnost', istaknula je Marija Felkel, članica Uprave za ljudske resurse HT-a.

'Jako nas veseli činjenica da je prošlogodišnji pobjednički tim Maggie za svog komunikacijskog asistenta već dobio inicijalnu investiciju od 30.000 eura od hub:rauma, trenutno rade na prototipu, a njihovo rješenje žele renomirane svjetske kompanije. U samo godinu dana, daleko su dogurali u realizaciji rješenja i ostvarili značajne investicije. Vjerujemo kako će nakon ovog vikenda nastati neke nove uspješne priče, koje ćemo snažno podupirati', zaključila je voditeljica projekta Ana Pauzar.

Evo kako je to sve izgledalo prošle godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Hrvatski Telekom

Kako bi čim učinkovitije došli do konačnog rješenja, bit će im dostupno sve od hrane i pića, do specijalnih soba za odmor i naravno - masažera. 

Više informacija o HT Hackitu pronađite na Hackathonovoj službenoj stranici.

  • +3
Presica HT Hackit! Hackathon Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina