PRIPREME ZA SUĐENJE

Musk želi ispitati Twitterove zaposlenike koji broje botove

11.08.2022 u 10:57

Bionic
Reading

Broj lažnih korisničkih računa našao se u središtu pravnog spora oko toga treba li Musk platiti 44 milijarde američkih dolara za preuzimanje Twittera

Pravni tim Elona Muska zatražio je imena zaposlenika Twittera zaduženih za izračun postotka lažnih korisničkih računa na toj platformi.

Taj se broj našao u središtu pravnog spora oko toga treba li Musk platiti 44 milijarde američkih dolara za preuzimanje Twittera, na što se obvezao nakon što je njegova ponuda prihvaćena.

Muskov pravni tim želi imena Twitterovih zaposlenika kako bi ih mogao ispitati.

Musk je prošlog mjeseca objavio kako odustaje od akvizicije jer mu Twitter nije dao podatke o broju lažnih korisničkih računa.

Twitter je na to uzvratio tužbom, nastojeći prisiliti Muska na dovršetak preuzimanja. Tvrde kako broj lažnih korisničkih računa nema veze sa sporazumom postignutim s Muskom.

Obje strane pripremaju se za suđenje, koje bi trebalo početi 17. listopada.

  • +3
Udaljen div okovan ledom: Jeste li znali za ove fascinantne činjenice o Neptunu? Izvor: Profimedia / Autor: NASA / Sciencephoto / Profimedia

Trenutno prikupljaju dokaze kod banaka i savjetnika. Taj postupak također obuhvaća i ljude koji kontroliraju podatke i informacije relevantne za slučaj, piše Reuters.