FSRACING TEAM

Mostarski studenti predstavili novi bolid za natjecanje u Češkoj

03.09.2015 u 13:10

Bionic
Reading

Rezultat dvogodišnjeg rada studenata Fakulteta strojarstva i računarstva u Mostaru je bolid Ammodytes (Poskok), spreman za svoje prvo multidisciplinarno natjecanje u Češkoj, a ono će poslužiti kao izvrstan poligon za razvoj karijera, demonstraciju inženjerskog znanja i mogućnosti studenata raznih sveučilišta

FSRacing Team je prvi i jedini iz BiH koji će sudjelovati na natjecanju u Češkoj, a očekuje se jaka konkurencija s drugih sveučilišta u Europi i šire - ukupno 40 timova. Svi timovi su imali isti zadatak - iz temelja osmisliti i izgraditi svoj bolid te predstaviti ga kao dovršen proizvod, spreman za prodaju.

Cilj je, među ostalim, naučiti studente kako funkcioniraju tvrtke. Planiranje i projektiranje bolida tek su dio priče jer je tu još testiranje svakog od proizvedenih dijelova, kao i dorada u praksi - simulacije jednostavno ne mogu pomoći u svakom aspektu. Uza sve to valja računati i na troškove te kreirati nešto što će se moći prodati.

Mostarski studenti predstavili novi bolid za natjecanje u Češkoj


Neovisno o postignutom uspjehu na natjecanju, novi tim je već spreman za izradu sljedeće generacije bolida i sljedeći projekt.