KONFERENCIJA

Mogu li računalne igre potaknuti gospodarski rast?

14.04.2016 u 07:17

Bionic
Reading

Inicijativa eSkills for Jobs, u suradnji s CGDA - Croatian Game Developers Association i Hrvatskom gospodarskom komorom, organizira poludnevnu konferenciju 'Računalne igre – pokretač ekonomskog rasta'

Na konferenciji će se raspravljati o nedostatku ICT kadra, problemu s kojim se suočava i industrija računalnih igara. Bit će govora i o potencijalu ICT industrije, ali i o tome što konkretno treba promijeniti kako bi industrija računalnih igara i ICT industrija bila pokretač ekonomskog rasta u Hrvatskoj.

Između ostalog, bit će predstavljena analiza poreznog opterećenja za ICT industriju s naglasakom na računalnim igrama, a povest će se i rasprava o tome .

Sudjelovat će predstavnici ICT industrije, industrije računalnih igara. Očekuje se dolazak predstavnika ministarstava znanosti, poduzetništva te rada, moguće i premijera Tihomira Oreškovića osobno, kao i niza istaknutih predstavnika domaće industrije igara.

Konferencija će biti održana u petak, 15. travnja, u prostorijama HGK na Rooseveltovom trgu 2 u Zagrebu, s početkom u 9 sati.