SAMSUNG GALAXY S II

Moćni Android sa dvije jezgre

13.06.2011 u 07:36

Bionic
Reading

Trend dvojezgrenih pametnih telefona nastavlja se najnovijim Samsungovim pripadnikom. Samsung Galaxy S II našao se u ponudi T-Mobilea, a mi smo imali prilike isprobati ga iz prve ruke

Upravo kao što je početkom svibnja i najavljeno, Samsung Galaxy S II stigao je u Hrvatsku. Ovaj pametni telefon doista je impresivnih mogućnosti koje su na uobičajeni Samsugnov način smještene u elegantno pakiranje.

Iskreno, ne znamo odakle bismo počeli - od izuzetno elegantnog kućišta, dvojezgrenog procesora koji pokreće Android u verziji 2.3 sa Samsungovim TouchWiz sučeljem ili od izuzetno kvalitetnog Super AMOLED Plus 4,3-inčnog zaslona.

Dizajn

Samsung Galaxy S II doista je kompaktan, a točne dimenzije uređaja iznose 125,3x66,1x8,5 milimetara; teži 116 grama. Usprkos tome, Samsung je u Galaxy S II upakirao 4,3-inčni zaslon koji prekriva gotovo cijelu prednju stranu uređaja. S desne strane smjestila se tipka za paljenje, odnosno gašenje uređaja, s lijeve tipke za stišavanje, odnosno pojačavanje glasnoće, s gornje utor za slušalice, s donje microUSB utor, dok je stražnja rezervirana za kameru od osam megapiksela s LED bljeskalicom.

Kućište Samsunga Galaxy S II u potpunosti je plastično, no to samo doprinosi njegovoj eleganciji.

Ugrađeni Super AMOLED Plus zaslon, dijagonale 4,3 inča s povećanim brojem sub-piksela, doista nudi najkvalitetniji prikaz zaslona koji možete zamisliti. Ako već moramo uspoređivati, Samsung Galaxy S II uspješno konkurira odličnom Retina zaslonu iPhonea 4, no slobodno možemo reći da je od njega kvalitetniji na suncu.

Ugrađenog hardvera ne bi se posramila ni neka računala

Dobro, ne govorimo o današnjim računalnim standardima, no ponegdje se još uvijek svakodnevno koriste računala koja imaju sporije procesore ili manje radne memorije. Samsung Galaxy S II pokreće dvojezgreni procesor ARM Cortex-A9 radnog takta 1 GHz, grafički pokretač Mali-400MP uz Samsungov čipset Orion. Sve zajedno nudi diosta ugodno iskustvo korištenja i nismo naišli ni na jedan segment uređaja koji nam je odavao dojam ‘kašljucanja’ ili zastajkivanja.

Jednako tako Android u verziji 2.3.3 ugodno se uklopio u sve navedeno.

Dosadašnji vlasnici Samsungovih Androida navikli su na poznato TouchWiz sučelje, a koje je sada dobilo i neke dodatne mogućnosti. Redizajnirani su određeni njegovi dijelovi, poput zaključanog zaslona te widgeta, a sve zajedno doprinosi odličnom ukupnom dojmu Samsunga Galaxy S II.

Pridodamo li svemu kameru od osam megapiksela s mogućnošću snimanja Full HD videozapisa i podršku za HDMI (Samsung Galaxy S II nema pripadajući utor nego koristi microUSB - HDMI adapter) ovaj Galaxy S II definitivno se pretpostavlja kao prvi izbor zaljubljenika u segment pametnih telefona.

Samsung Galaxy S II definitivno predstavlja vrh ponude uređaja na Androidu i njegovom nabavkom zasigurno nećete pogriješiti. Ovaj uređaj moguće je nabaviti ekskluzivno u ponudi T-Mobilea, i to po cijenama od 1.498 kuna naviše

SPECIFIKACIJE:

Samsung Galaxy S II

Dimenzije: 125,3x66,1x8,5 mm
Masa: 116 grama
Zaslon: Super AMOLED Plus, 480 x 800 piksela, 4,3 inča
Podatkovni prostor: 16/32 GB, proširivo memorijskim karticama formata microSD
Kamera: 8 MP, 3.264x2.448 piksela, autofokus, LED bljeskalica; videosnimanje 1.080 p
Dodatna kamera: dva megapiksela
OS: Android 2.3
Procesor: Dual-core 1,2GHz ARM Cortex-A9, Mali-400MP GPU, Orion čipset
Cijena: od 1.498 kuna
Ustupio: T-Mobile