IDEA KNOCKOUT 2017

Mladi tehno čarobnjak iz Karlovca putuje u SAD

29.09.2017 u 15:06

Bionic
Reading

Na najveći svjetski sajam potrošačke elektronike putuje igraća konzola koju morate sami sastaviti kako bi ju mogli igrati

Startup CircuitMess iz Karlovca iza kojeg stoji osamnaestogodišnji Albert Gajšak (o njemu smo pisali u više navrata), koji stvara igraću konzolu MAKERbuino namijenjenu stjecanju osnovnih znanja iz STEM područja (znanost, tehnologija, elektronika i matematika) osvojio je prvo mjesto na natjecanju Idea Knockout 2017

Natjecanje u organizaciji časopisa Bug održano je četvrtu godinu za redom, po prvi put u prostorima Huba385. Nastupilo je 20 natjecateljskih timova iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Gajšak će sa svojom konzolom u siječnju otputovati na sajam Consumer Electronics Show (CES) 2018 u Las Vegasu u Sjedinjenim Državama od 9. do 12. siječnja 2018. godine.

Pobjeda mu je donijela dvije povratne aviokarte do Las Vegasa, hotelski smještaj u Las Vegasu, vožnje Uberom po Las Vegasu i izlagački štand na CES-u 2018 gdje će svoj proizvod predstaviti novinarima te potencijalnim investitorima i distributerima iz SAD-a i cijelog svijeta. 

Što je to napravio pobjednik Idea Knockouta 2017?

MAKERbuino je igraća konzola koju se isporučuje u dijelovima. Kako bi zaigrali igru morate ju prvo sastaviti prateći internetske upute. Do sada je prodano preko 2.500 primjeraka ovog uređaja, a konzola je kampanjom na Kickstarteru prikupila 100 tisuća američkih dolara. 

Drugoplasirani tim na Idea Knockoutu 2017 bio je Me.mum, čiji istoimeni gadget u kombinaciji s mobilnom aplikacijom na iznimno precizan način određuje najplodniji dan u mjesečnom ciklusu žene, značajno povećavajući šansu za začećem. 

Trećeplasirani tim Parklio žiri je impresionirao svojom pametnom blokadom za parkirna mjesta koja omogućuje rezervaciju i plaćanje parkirnog mjesta mobilnom aplikacijom. 

Sva tri prvoplasirana tima predstavit će se publici Bug Future Showa 2018, najavljenog za početak sljedeće godine. 

Žiri Idea Knockouta činili su Nikolina Zečić iz Zagrebačke banke, Ljubiša Miodragović, potpredsjednik EISA-e, Marin Trošelj iz startupa STEMI kao pobjednik prošlogodišnjeg Idea Knockouta, Davor Tremac, generalni direktor Ubera za našu regiju, Ivan Polojac iz Samsunga, Hrvoje Balen s Visokog učilišta Algebra, Luka Sučić iz Huba385, Ivan Brezak Brkan iz Netokracije, Dragan Petric iz Buga te Bojan Mušćet iz Hrvatskog Telekoma kao predsjednik žirija. 

Nadzor regularnosti rada žirija obavljala je Suzana Vezilić iz Trgovinskog ureda Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Natjecanje Idea Knockout 2017 održano je uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzorski su natjecanje podržali Visoko učilište Algebra, Zagrebačka banka, Samsung, Uber, Hub385 i Beck's.

  • +24
Bug Future Show Izvor: Promo fotografije / Autor: Maksima komunikacije