WINDAYS16

Mijenjajmo mentalitet u kojem je sramota uspjeti

Bionic
Reading

U Poreču je počelo najveće domaće poslovno-tehnološko okupljanje u regiji, WinDays16. Prvi ključni govornici poručili su nam kako trebamo svi zajedno graditi kulturu uspjeha, ali i razmišljati o tome gdje ćemo biti 2031. godine

Glavne teme ovogodišnjeg poslovnog dijela konferencije WinDays16 vezani su uz stvaranje kulture uspjeha, izgradnju sustava koji će na tržište plasirati uspješne ljude te važnost implementacije svih ICT tehnologija u sve razine države i društva. Bit će govora i o primjerima uspješnih investicija i načinima kako od Hrvatske stvoriti gospodarskog tigra.

Konferenciju je otvorio Hrvoje Kapetanović, direktor poslovnog dijela konferencije, koji je naglasio važnost suradnje svih dionika pri suočavanju s gospodarskim izazovima.

'Svaki pojedinac, tvrtka te, naravno, javna uprava trebali bi djelovati zajednički kako bismo uspješno riješili gospodarske izazove s kojima smo suočeni. WinDaysi su jedna od takvih inicijativa, kojom već 16 godina za redom nastojimo pokrenuti promjene u društvu, kreirati kulturu uspjeha i nove načine obrazovanja te poticati inovacije i poduzetništvo kao ključne pokretače razvoja gospodarstva.


Poseban naglasak stavit ćemo na to kako utjecati na promjene u sustavu vrijednosti te kako stvarati vođe koje karakterizira mentalitet rasta. Iako u IT sektoru danas radi preko 39 tisuća visoko obrazovanih stručnjaka, broj oglasa za radna mjesta u ICT industriji u Hrvatskoj i dalje raste. Trenutačni je porast radnih mjesta u ICT industriji 45 posto u odnosu na prošlu godinu, što samo govori o tome koliko IT sektor u Hrvatskoj jača i ima relevantnu ulogu u gospodarstvu', rekao je Kapetanović.

Direktor sadržaja konferencije Windays16Tomislav Tipurić rekao je kako je potrebno sanjati i biti uporan na putu do uspjeha.

'Konferenciju smo posvetili razvoju, zadržavanju i privlačenju talenata. Krovna tema podijeljena je u tri kategorije – stvaranje kulture uspjeha, privlačenje stranih investicija i otvaranje novih tvrtaka – a o svakoj temi će se žustro raspravljati na brojnim okruglim stolovima s ciljem pronalaženje što više zanimljivih ideja koje će pokrenuti hrvatsko gospodarstvo', rekao je Tipurić.


Kod nas je trenutačni mindset taj da je sramotno uspjeti, ali i probati te postoji velika zavist među ljudima. To je ono što moramo mijenjati. Potrebno je zaboraviti gdje je tko bio 1991.  i razmišljati gdje će biti naša djeca 2031. godine!' istaknuo je Bakić.

Više:WinDays16