DIJELITE FOTKE, A NE UREĐAJ

Microsoftov 'photo-sharing' pokus zove se Xim

13.10.2014 u 06:39

Bionic
Reading

Microsoft je otkrio neobičan projekt nazvan Xim. Posrijedi je nova aplikacija za iOS, Android i Windows Phone platforme, namijenjena podjeli fotografija - no ne na bilo kakav način. Aplikacijom Xim je moguće odabrati grupu fotografija i podijeliti je s drugima, a listanje, zumiranje i slično s korisnikovog ekrana se prevodi i na ekrane drugih

Samo onaj koji dijeli fotografije s drugima treba imati instaliranu aplikaciju. Druge korisnike poziva na podjelu tako da im se pošalje link putem e-mail adrese ili telefonskog broja, nakon čega oni kolekciju mogu vidjeti u internetskom pregledniku. Naravno, ako drugi imaju instaliran Xim app, odabrani materijal se otvara izravno u njemu. Drugi korisnici mogu dodati i vlastiti materijal u Xim kolekciju.

Fotografije se mogu odabrati iz Camera Rolla, Instagrama, Facebooka ili OneDrivea, prije nego se od njih kreira jedinstvena Xim kolekcija. Valja imati na umu da je riječ o eksperimentalnom projektu ograničenog roka trajanja, vjerojatno nalik na Socl društvenu mrežu, također dijelom Microsoftovih pokusa. App je moguće preuzeti za Android i Windows Phone, iOS verzija još nije u App Storeu.

Microsoftov 'photo-sharing' pokus zove se Xim