NOVI IGRAČ NA TRŽIŠTU

Microsoft već testira vlastiti telefon?

02.11.2012 u 14:32

Bionic
Reading

Nakon širenja Windowsa na mobilne telefone, glasine govore da Microsoft priprema i vlastiti mobilni uređaj

Tržište pametnih telefona raste iz dana u dan, a velikim igračima poput Samsunga, Applea i HTC-a uskoro bi se mogao pridružiti i Microsoft.

Prema informacijama do kojih je došao Wall Street Journal, Microsoft u suradnji s potencijalnim dobavljačima iz Azije testira vlastiti pametni telefon.

Iako se o samom dizajnu Microsoftovog telefona ne zna gotovo ništa, nagađa se kako bi veličina njegovog ekrana trebala biti u rangu s najprodavanjim pametnim telefonima danas.

Da bi se Microsoft mogao upustiti u borbu s Appleom, počelo se nagađati nakon što je u lipnju predstavio tablet Surface, no nitko od šefova nije želio komentirati takve glasine.

Ulazak na tržište pametnih telefona čini se logičnim korakom naprijed za tvrtku koja se godinama držala onoga što najbolje zna - proizvodnje softvera. No nakon uspjeha Xboxa i suradnje s Nokiom, u Microsoftu su očito porasli apetiti.

Nokijin izvršni direktor Stephen Elop pozdravio je Microsoftovo koketiranje s tržištem pametnih telefona, rekavši kako bi takav proizvod povećao prodaju i drugim proizvođačima koji koriste Windows Phone na svojim uređajima.

I dok neki blagonaklono gledaju na potencijalnog novog igrača na tržištu pametnih telefona, kritičari podsjećaju kako je Microsoft već okušao svoju sreću na tržištu. Naime, 2010. godine Microsoft je lansirao liniju pametnih telefona za mlade, Kin, ali i ubrzo zaustavio njenu proizvodnju.

Također, mnogima nije promakla ni činjenica da bi ulaskom na tržište pametnih telefona Microsoft bio korak bliže Appleovom modelu poslovanja. Znači li to da nas uskoro čekaju i novi uređaji iz Microsofta?