DOSTUPAN ZA PREUZIMANJE

Microsoft predstavio Internet Explorer 9

15.03.2011 u 09:49

Bionic
Reading

Microsoft Hrvatska službeno je predstavio finalnu verziju internetskog preglednika Internet Explorer 9 koji je postao dostupan za preuzimanje u ranim jutarnjim satima

Nakon poduljeg perioda beta testiranja Microsoft je predstavio finalnu verziju svojeg internetskog preglednika IE9. Moguće ga je preuzeti s Microsoftovih internetskih stranica, a bit će ponuđen i kroz uslugu Windows Update. IE9 je kompatibilan isključivo s operativnim sustavima Windows Vista i Windows 7. Korisnici starijeg Windows XP OS-a neće biti u mogućnosti koristiti IE9.

Posebnost tog preglednika u odnosu na konkurenciju je iskorištavanje centralnog procesora i grafičke kartice za ubrzavanje njegova rada. Svi preglednici se oslanjaju isključivo na centralni procesor, što novom Internet Exploreru daje određenu prednost u brzini rada. IE9 je i jedini preglednik na tržištu koji nudi potpuno hardversko ubrzanje za HTML5.

Velika je pozornost pridana sigurnosti korisnika, kao i podataka pohranjenih na računalu. Internet Explorer 9 omogućava nadzor dodataka koji usporavaju preglednik i upozorava korisnike ukoliko preuzimaju potencijalno zloćudan sadržaj, istovremeno štiteći korisnika i računalo sustavom pametnog filtriranja koji otkriva i blokira internetske stranice preko kojih se distribuira zlonamjerni softver kroz socijalni inženjering. Tvrtka NSS Labs pozicionirala ga je kao trenutno najsigurniji na tržištu.