KONKURENCIJA ČINI SVOJE

Microsoft podigao OneDrive ljestvicu na 15GB

24.06.2014 u 13:45

Bionic
Reading

Cloud servisi munjevitom brzinom idu dalje i to ne samo zbog potreba potrošača, već i zbog konkurencije koja je svakim danom sve žešća. Microsoft se odlučio povisiti količinu besplatnog prostora OneDrive korisnicima sa 7GB na 15GB, a Office 365 pretplatnici će dobiti po 1TB OneDrive prostora po osobi (maksimalno pet, uvjetovanih pretplatom)

'Krajolik se mijenja do te mjere da vjerujemo kako nije dovoljno pružiti tek cloud pohranu podataka. Želimo pružiti cjelovit doživljaj koji integrira snagu Office paketa i otvara vam mogućnost da učinite više sa svime što ste stavili na svoj OneDrive - bilo da je u pitanju podjela omiljenih fotografija s ljudima do kojih vam je stalo u jednom kliku ili da je riječ o suradnji u stvarnom vremenu na izradi važnog projekta', stoji na službenom blogu kompanije.

Temeljem analize koju je napravio Microsoft zaključili su kako tri od četiri osobe imaju manje od 15GB datoteka spremljenih na svojim računalima. Uključivši to u računicu, smatraju kako je besplatnih 15GB u cloudu sada dovoljno za dokumente, filmove i fotografije.


Istovremeno, Office 365 pretplatnici (Home, Personal ili University) će dobiti 1TB spremišnog prostora po korisniku, a bitno je spomenuti da su i cijene cloud pohrane snižene za više od 70 posto. Tako je za 100GB spremišnog prostora mjesečno potrebno izdvojiti 1,99 američkih dolara, ili 3,99 dolara za 200GB.

Kako navode u Microsoftu, sve izmjene kreću od sljedećeg mjeseca te će besplatni korisnici i pretplatnici automatski vidjeti izmjene na svojim OneDrive računima. Korisnici koji su koristili kompanijin cloud servis u ranim danima (tada još pod imenom SkyDrive) ostaju na svojih 25GB.

Angus Logan, šef marketinga za OneDrive navodi kako su granice prijeđene. Količina prostora kojeg ljudi danas trebaju se značajno povećala, smatra Logan.