WINDOWS 10

Microsoft napokon rješava bug koji nam je dugo uzrokovao glavobolju

30.04.2021 u 07:05

Bionic
Reading

Ikonice će, koliko god vi monitora imali, od sad uvijek ostajati na mjestu gdje ste ih prvotno smjestili

Ako spadate među korisnike Windowsa koji imaju više monitora, vjerojatno ste iskusili glavobolju vezanu uz aplikacije koje se nasumično razmještaju po ekranima nakon što računalo vratite iz sna. Do danas se, nasreću, pronašlo puno rješenja za ovaj problem, no ovo je prvi put da je nešto oko cijele stvari odlučio napraviti sam Microsoft, prenosi Verge.

'Tehnološka terminologija koju koristimo kad objašnjavamo ovaj problem je Rapid Hot Plug Detect ili skraćeno (Rapid HPD)', objašnjava Michelle Xiong, menadžerica odjela za programe i grafiku u Microsoftu. 'Ovo ponašanje utječe na konfiguracije višestrukih monitora spojenih na DisplayPort koje 'razbacuju' ikone po radnoj površini', kaže.

Problem je najistaknutiji ako koristite laptop sa sekundarnim monitorom ili drugim ekranom i onda računalu dozvolite da zaključi da je isključeno iz struje. Operativni sustav će nakon toga maknuti sve ikonice na drugi ekran, nakon čega ćete ih morati ručno vraćati nazad.

Nadogradnja za Rapid HPD stiže u sklopu velike nadogradnje za Windows 10 koja bi trebala biti dostupna kasnije ove godine. Datum je zakazan za listopad.