ONEDRIVE - SLUŽBENO

Microsoft nam besplatno daje 100 GB prostora

19.02.2014 u 15:34

Bionic
Reading

Microsoft je objavio globalnu dostupnost besplatne usluge za pohranu podataka u oblaku, OneDrive. Do sada poznata kao usluga SkyDrive, OneDrive omogućuje korisnicima da na jednom mjestu pohrane fotografije, filmove i dokumente te da su im zatim dostupni na svim uređajima i u svakom trenutku

Naprednija mogućnost dijeljenja filmova i nove verzije aplikacija za Windows Phone, iOS, Android i Xbox samo su neke od novosti OneDrivea. Također, kako bi obilježio početak nove usluge, Microsoft će darovati prvih 100 tisuća korisnika koji pristupe svom OneDrive računu s dodatnih 100 GB prostora za pohranu, na godinu dana. Korisnici će dobiti obavijest ako su među tim sretnicima, a ovdje mogu pratiti kada počinje promocija.

Prema nedavnom ispitivanju istraživačke kuće Harris Poll, koje je napravljeno za Microsoft, 66 posto ispitanika ima sadržaj na svojim uređajima za koje nema sigurnosnu kopiju, a 69 posto njih bi radije izgubili uređaj nego podatke s njega. Stoga Microsoft svojim korisnicima nudi sedam GB slobodnog prostora, što je dovoljno za otprilike sedam tisuća fotografija. Tako će uvijek biti sigurni da su njihove fotografije, filmovi i dokumenti na jednom mjestu, koje je zaštićeno i uvijek dostupno.

Među novitetima OneDrivea je i mogućnost automatskog spremanja fotografija za Androide, omogućujući time lakše dijeljenje fotografija s Androida na druge uređaje. Također, u izradi dokumenata korisnici će moći surađivati u stvarnom vremenu s kolegama, prijateljima i obitelji koristeći Office Web Apps. Novost je i kod prikazivanja videa jer OneDrive sada omogućava jednostavnije gledanje i dijeljenje video materijala, jednako kao što je to i s fotografijama. OneDrive svim korisnicima besplatno nudi sedam GB prostora, a moguće je dokupiti po 50, 100 i 200 GB prostora.

Postojeći korisnici SkyDrivea mogu se spojiti na OneDrive koristeći dosadašnje korisničko ime i lozinku, a svi spremljeni podaci bit će im i dalje dostupni. Svi korisnici koji preporuče uslugu OneDrive svojim prijateljima kao novim korisnicima, mogu povećati prostor za po 500 MB odnosno za svaku prihvaćenu preporuku, ukupno mogu dobiti pet GB. Također, mogu dobiti dodatnih tri GB prostora uključe li automatsko spremanje fotografija s kamere.

Za više informacija o OneDriveu, pogledajte OneDrive Blog