MANJI OD NETBOOKA

Lenovo predstavio svoj prvi smartbook

05.01.2010 u 09:54

Bionic
Reading

Osim po predstavljanju sve sile malenih prijenosnih računala netbook, prošla godina obilovala je i najavama dolaska na tržište još manjih prijenosnika – smartbooka. Lenovo je predstavio svog igrača u ovoj kategoriji

Kineski Lenovo najavio je cijeli niz uređaja za nadolazeći sajam potrošačke elektronike CES 2010, među prijenosnicima, netboocima i drugim uređajima našao se i jedan smartbook.

Karakteristike smartbooka su izuzetna kompaktnost; ovi uređaji nalikuju prijenosnicima, no manji su čak i od netbooka, korištenje procesora koje uobičajeno pronalazimo u smartphoneima, prisutnost 3G-a i GPS-a te vijek trajanja baterije od gotovo jednog cijelog dana.

Smartbook iz Lenova dolazi pod oznakom Skylight, sadrži 10,1-inčni zaslon, pokreće ga prilagođena verzija Linuxa, ugrađena baterija nazivno bi trebala izdržati do deset sati rada, sadrži dva USB utora, mini HDMI te utore za memorijske kartice SD i SIM karticu, a kao podatkovni prostor koristi 20 GB flash memorije.

Nažalost, ovo su momentalno svi detalji koje je moguće saznati o Skylightu, a više detalja bit će otkriveno na sajmu CES 2010.

www.lenovo.com