provodi anketu

Kupio je dionice i sad želi promjene: Elon Musk predlaže opciju na Twitteru o kojoj svi imaju mišljenje

05.04.2022 u 14:14

Bionic
Reading

Tehno mogul i najbogatiji čovjek na svijetu nakon kupnje 9,2 posto udjela u Twitteru, pitao je korisnike žele li uvođenje opcije za uređivanje objava

Elon Musk, koji je od nedavno najveći dioničar Twittera objavio je anketu u kojoj korisnike pita žele li uvođenje tipke za uređivanje objava.

Opcije u objavi su 'yse' i 'on', što aludira na još jednu sprdnju, no nakon riječi Twitterovog direktora Paraga Argawala koji je napisao 'Ova anketa je važna, molim vas da birate jako pažljivo' situacija se uzobiljila.

Hrpa korisnika Twittera već godinama traži opciju za uređivanje objava, no u Twitteru su ostali prilično sigurni da im to ne žele dati.

U razgovoru za Wired iz 2020. suosnivač i tadašnji direktor Twittera Jack Dorsey rekao je da stranica 'vjerojatno nikad' neće imati tipku za uređivanje. Razlog je zato jer je društvena mreža počela kao usluga za razmjenu poruka, što znači da svaka objava mora biti promišljena, prenosi Engadget.

Musk je već godinama poznat kao vrlo strastven tviteraš i prije kupnje 9.2 posto kompanije, a njegova prisutnost među dioničarima mogla bi potaknuti promjene. U trenu pisanja na anketu je odgovorilo 2,826,861 korisnika. Hoće li Twitter odmah početi na integraciji nove značajke još je pitanje - službeni Twitter je potvrdio da na tome rade, no čini se da je bila riječ o šali za 1. travanj.

  • +3
Elon Musk u Berlinu Izvor: Profimedia / Autor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Također nikom nije jasno kako će tipka za uređivanje uopće raditi. Twitter je mjesto gdje se vrlo lako može proslijeđivati tuđe objave, što dovodi do pitanja hoće li se i one mijenjati nakon uređivanja.