SKOČILE DIONICE

Nakon galame na Twitteru, Elon Musk stekao 9,2 posto udjela u toj kompaniji, evo i po kojoj cijeni

04.04.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Dionice tvrtke porasle su 26 posto u predtrgovanju nakon što je regulator izvijestio o Muskovom podvigu

Elon Musk pasivnim je ulaganjem stekao 9,2 posto udjela u Twitteru, tjedan dana nakon što je insinuirao novosti oko te društvene mreže. Vrijednost udjela je 2,89 milijardi dolara, prema zaključnoj cijeni trgovanja u petak, a ovime je Musk postao najveći ulagač u Twitter.

Dionice tvrtke porasle su 26 posto u predtrgovanju nakon što je regulator izvijestio o Muskovom podvigu, piše Business Insider.

  • +3
Elon Musk u Berlinu Izvor: Profimedia / Autor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tehno milijarder na vlastitom je profilu anketirao preko 80 milijuna sljedbenika na temu slobode govora na toj platformi. 

Više od 70 posto izjasnilo se kako slobode govora na Twitteru nema, nakon čega je Musk podijelio razmišljanja o osnivanju nove platforme.

Twitter je u posljednje vrijeme pod velikim pritiskom ulagača koji zahtjevaju brže uvođenje novih proizvoda, a za cilj su pod vodstvom Paraga Agrawala postavili 315 milijuna dnevnih korisnika do 2023.

Jack Dorsey, Agrawalov prethodnik i utemeljitelj Twittera, poziciju je napustio lani u studenom. Sada žali zbog svoje uloge u centralizaciji interneta.