LG HB954PB

Kućno kino s dodatkom Blu-ray playera

02.09.2009 u 06:21

Bionic
Reading

LG se odavna etablirao kao jedan od ključnih igrača na tržištu potrošačke elektronike, a njegov najnoviji proizvod kojim smo se imali prilike poigrati, nimalo ne zaostaje za ostalim uspješnicama iz ove kompanije

LG je svoje kućno kino oznake HB954PB okarakterizirao kao svoj prvi uređaj ove vrste premium klase, a osvojena nagrada CES 2009 Innovation izvrsno se uklapa u cijelu priču ovog proizvoda. Kućno kino izgleda lijepo, no nije dizajn jedino što vam ovaj uređaj može pružiti.

Vjerojatno najveća snaga ovog uređaja sadržana je u činjenici što je u njega LG uspješno upakirao Blu-ray player, postolje za iPod ili iPhone te audio sustav5 .1 u prilično prihvatljivu cijenu. Doduše, za otprilike jednaku količinu novca, 5.799 kuna moguće je složiti istovjetan sustav sastavljen od raznih komponenata, no teško da ćete to uspjeti napraviti proizvodima jednog proizvođača, tako da ćete naići na problem različitih dizajna.

Što se Blu-ray komponente tiče, uređaj je svoj posao odrađivao odlično, a s obzirom na to da LG HB954PB sadrži Ethernet utor na određenim naslovima moguće je uživati i u određenim BD-Live dodacima koje će uređaj pokupiti s interneta. Zbog spomenutog utora, omogućeno je i uživanje u blagodatima servisa YouTube.

Audio komponenta kućnog kina sadržana je u zvučnom sustavu 5.1, sastavljenom od četiriju zvučnika snage 155 Watta, centralnog istovjetne snage te pasivnog subwoofera snage 225 Watta. Ovaj novi audio sustav 5.1 surround uključuje LG-jevu naprednu surround audio tehnologiju, u potpunosti kompatibilnu s formatima Dolby True HD, Dolby Digital Plus i DTS-HD Master Audio: Essential. Ostale napredne audio mogućnosti uključuju bass boost, MP3 up-scaling, Night Mode, optimizirane modove za različite žanrove TV programa i poseban equalizer za podešavanje videoigara.

Kao dodatak cijeloj priči oko audio komponente ovog kućnog kina navodimo podatak da je za njezinu izradu odgovoran Mark Levinson, audio stručnjak i glavni savjetnik za zvuk LG Electronicsa.

Što se ostalih formata koje je u stanju reproducirati, LG HB954PB bez problema će zavrtjeti DivX, mp3, WMA, JPEG te PNG. Bilo koji od formata moguće je reproducirati preko USB flash memorije budući da kućno kino sadrži i USB utor.

U audio komponenti kućnog kina moguće je uživati i preko iPoda ili iPhonea jer kućno kino sadrži postolje za spomenute uređaje, smješteno na centralnom mjestu linijske komponente, a LG HB954PB opremljeno je i FM radijskim prijemnikom.

HB954PB dostupan je u distribuciji ECOS-a i M SAN-a te u Technomax trgovinama, a preporučena maloprodajna cijena ovog uređaja iznosi 5.799 kuna.

SPECIFIKACIJE

Podržani formati: Blu-ray, DVD-Video, AVCHD na DVD, CD audio, Divx, MP3, WMA, JPEG
Zvučnici: 2 prednja, 2 stražnja, centralni, subwoofer
Povezivanje: HDMI izlaz, 2 HDMI ulaza, komponentni izlaz, compositni video izlaz, koaksijalni, optical digital audio ulaz, stereo RCA, 3.5-mm utor, 5.1 analogni izlaz, Ethernet, FM antena
Blu-ray: BD-Live Ready
Ostale karakteristike: HDMI Simplink, postolje za iPod
Težina: uređaj 4,8 kg, cijeli sustav 25,8 kg
Dimenzije linijske komponente: 430 puta 76 puta 379 milimetara
Cijena: 5.799 kuna
Ustupio: LG
LG HB954PB