DOSTUPAN NOVI SOFTVER

Koristite iPhone? Instalirajte najnoviju nadogradnju što prije

23.05.2024 u 12:57

Bionic
Reading

Softverski bug je slučajno vraćao izbrisane fotografije u galeriju telefona

Apple je ažurirao iPhone kako bi riješio problem koji je značio da bi se prethodno izbrisane slike mogle ponovno pojaviti. Neki su korisnici izvijestili da je problem doveo do toga da su se osjetljive i osobne slike, koje su godinama prije izbrisane, pojavile u njihovoj galeriji. Drugi su rekli da se problem čak dogodio na uređajima koji su izbrisani i prodani nekom drugom.

Sada je Apple izdao ažuriranje svim korisnicima za koje je rekao da 'rješava rijetke probleme u kojima bi se fotografije koje su imale oštećenje baze podataka mogle ponovno pojaviti u galeriji, čak i ako su izbrisane'. Nije davao naznake koliko je problem bio čest ili što bi ga moglo dovesti do njegove pojave. Ali svim se korisnicima savjetuje da instaliraju ažuriranje, koje također 'pruža važne ispravke grešaka'.

Novi softver, označen kao iOS 17.5.1, sada je dostupan. Može se preuzeti putem aplikacije Postavke klikom na 'općenito', a zatim na 'ažuriranje softvera', a telefon isto može automatski zatražiti od korisnika da ga instaliraju. Problem je počeo ranije ovog mjeseca kada je Apple objavio novo ažuriranje pod brojem iOS 17.5. Nadogradnja je donijela niz promjena, uključujući značajku koja ljudima u EU-u omogućuje preuzimanje aplikacija izravno s web stranica, uz druge promjene.

Bilješke koje je Apple objavio uz ažuriranje nisu pružile odgovor na pitanje zašto su se fotografije ponovno pojavile, a Apple još nije javno komentirao problem.

No neki su stručnjaci sugerirali da bi to moglo biti rezultat načina na koji iPhone i drugi uređaji postupaju s izbrisanim datotekama - ti podaci ponekad zapravo mogu ostati na uređaju, a umjesto toga ih softver jednostavno ignorira. Štoviše, fotografije se sada trenutno sigurnosno kopiraju u oblak, što može značiti da se repliciraju mnogo puta i da se mogu vratiti s raznih mjesta.

Appleove napomene o izdanju također nisu dale informacije o tome što učiniti s uređajima koji su možda prodani ili proslijeđeni, iako je sugeriralo da će ažuriranje riješiti i taj problem, piše Independent.

sve osim nogometa