TEHNO SAVJET

Kako izbrisati tvrdoglave prazne stranice u Wordu?

06.07.2017 u 11:10

Bionic
Reading

Jeste li ikada naišli na praznu stranicu u dokumentu Microsoft Worda, a nemate blagog pojma zbog čega je ona tamo? Uzrok može biti nekoliko stvari, što znači da prvo moramo ustanoviti izvor problema prije nego što odaberemo lijek!

1. Provjerite postavke pisača

Ako cijelo vrijeme dobijate prazne stranice kada ispisujete dokumente, a ne vidite ih na ekranu, velike šanse su da imate problem sa postavkama printera. Da krenemo nabrajati sve razloge zbog kojih printer stvara probleme, ovom članku ne bi bilo kraja. Najbolje što možete napraviti je otvoriti postavke pisača i potražiti opciju za separator stranica. Tamo se vrlo vjerojatno nalazi uzročnik iracionalne potrošnje papira.

2. Provjerite paragrafe s greškom

Ako paragraf sa greškom uzrokuje probleme, trebate pritisnuti Ctrl + Shift + 8 da biste upalili oznake paragrafa (skrivena i relativno nepoznata značajka Microsoft Officea). Skrolajte kroz dokument i tražite znak ¶. Za micanje suvišnih paragrafa, označite znak i jednostavno ga - izbrišite. 

3. Provjerite ručno postavljeni preskok stranica, odnosno page break

Svima se desi da slučajno formatiraju stranicu posred dokumenta. Kao i kod paragrafa s greškom, sve možete provjeriti otkrivši njihove oznake. Ručni preskok stranice izgleda ovako:

..................Page Break...............¶

Kako biste ju izbrisali, pomaknite kursor do crte za page break i stisnite Delete.

4. Provjerite za prijelome sekcija iliti section breakove

Prijelom sekcija služi da bi razdijelio i formatirao dokument na više različitih načina. Postoje tri verzijhe section breaka: Next Page, Odd Page i Even Page.

Prijelom sekcije izgleda ovako:

::::::::::::::::::::Section Break (Even Page):::::::::::::::::::::::::

Kako biste ga izbrisali, pomaknite kursor iznad njega i pritisnite Delete.

Upozorenje: Micanje prijeloma sekcija može vrlo lako uništiti formatiranje vašeg dokumenta. Da biste maknuli praznu stranicu i zadržali druge stilove za formatiranje, koristite kontinuirani prijelom, odnosno continuous break.