TEHNO SAVJETI

Kako izbrisati neželjenu sliku iz Instagramovog karusela? Postoji rješenje

16.06.2023 u 12:19

Bionic
Reading

Recite zbogom brisanju cijelih objava samo zato jer vam se u Instagram karuselu potkrala jedna neželjena slika

Ako ste se donedavno našli u situaciji gdje u objavi s više slika slučajno unesete neku koja vam se ne sviđa, morali ste brisati cijelu objavu i kretati ispočetka. Na sreću, nova inačica Instagrama donosi rješenje tog problema i omogućava brisanje neželjenih slika iz većih objava.

Nakon što učitate više slika u Instagram, one neželjene možete izbrisati u nekoliko jasnih i jednostavnih koraka.

Prvo što morate napraviti je prstom pritisnuti na tri točkice u gornjem desnom dijelu objave, čime ćete izvući izbornik koji nudi razne opcije - birajte onu za uređivanje, odnosno Edit.

Nakon toga ćete moći prolaziti kroz karusel potezom prsta i kad dođete do slike koje se želite riješiti, samo pritisnite na ikonu kante za smeće. Biranjem opcije za brisanje iz karusela ćete izvući neželjenu sliku. Instagram će prikazati obavjest koja potvrđuje izbrisanu sliku, a ako tako želite, možete i nastaviti s brisanjem slika. Nakon što ste izbrisali sve slike koje su vam mrske, samo dovršite uređivanje pritiskom na tipku Done koja se nalazi u gornjem desnom kutu ekrana.

Jedini problem je što ova funkcija ne radi na Androidu, već isključivo na iPhoneu. Na sreću, Instagramov šef Adam Mosseri je nakon hrpe zahtjeva odlučio da će značajka uskoro stići i na Android, zaključuje Makeuseof.