TEHNO SAVJETI

Kako doznati je li poruka preko Gmaila pročitana? Evo načina

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 05.10.2017 10:54
  • Objavljeno 05.10.2017 u 10:54
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uz pomoć proširenja za web preglednike Chrome i Opera možete pratiti kad je e-pošta koju ste odaslali Gmailom otvorena i pročitana

U aplikaciji WhatsApp jednostavno je znati kad je netko vidio vašu poruku: pojave se dvije plave kvačice uz nju. Zašto i e-pošta nema takvu značajku kako bi mogli znati kad je netko otvorio i pročitao e-mail kojeg smo poslali?

U Gmailu je to moguće, uz pomoć proširenja (ekstenzije) nazvanog MailTrack. Možete ga pronaći u trgovini online Chrome Web Store, no osim za Googleov web preglednik dostupan je i za Operu. 

Uz plaćeno, postoji i besplatno izdanje koje nudi neograničeno praćenje, ali dodaje potpis u vašu e-poštu po kojem primatelji mogu znati kako koristite alat za praćenje. Ako vas to ne smeta, isprobajte prvo besplatnu verziju prije no što se odlučite za plaćanje.

U Operi MailTrack je moguće povezati s Gmailom i aplikacijom Google Apps for Work. Ne dodaje ništa više od vizualnog pokazatelja u vidu dvostruke zelene kvačice kojom su označeni pročitani mailovi. 

Na žalost, MailTrack ne radi baš uvijek

Ukoliko želite uključiti praćenje konkretne e-pošte, u prozoru za sastavljanje poruke kliknite na dugme za praćenje. Pošaljite e-mail i potom otvorite mapu s poslanom poštom. Provjerite jesu li se pojavile dvije zelene kvačice. 

Mailtrack for Gmail

Izvor: Društvene mreže / Autor: Mailtrack

Obavijesti o pročitanoj pošti u stvarnom vremenu pomoći će vam slati e-poštu s dodatnim informacijama odmah u situacijama kad je to potrebno i skratiti vrijeme čekanja. 

Kao i s drugim proširenjima, morat ćete dati dozvolu za čitanje, slanje, brisanje i upravljanje vašom e-poštom. Istina, vjerojatno to nije zgodno koristiti za privatnu i većinu službene pošte. No, može dobro poslužiti za korisničke račune pri Gmailu namijenjene za specifične svrhe. 

Imajte na umu kako MailTrack neće uvijek dobro raditi. Kako poveznice prati koristeći HTML, ne može pratiti isključivo tekstualnu e-poštu, piše Make Use Of.

  • +2

Najbolji laptopi u 2017.

Izvor: Promo fotografije / Autor: HP

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!