NOVITETI

Honor Magic 2 stiže sa čak šest kamera i baterijom od 4.000 mAh

02.11.2018 u 14:13

Bionic
Reading

Huawei je službeno u Pekingu predstavio Honor Magic 2, nasljednika svog modela opremljenog umjetnom inteligencijom iz 2016. godine. U prodaju kreće zasad samo u Kini

Honor Magic 2 ima zaslon Full-View dijagonale 6,39 inča (16,2 centimetra) i razlučivosti 2.340 puta 1.080 piksela (403 ppi) bez zubića koji prekriva gotovo cijelu prednju površinu uređaja zahvaljujući kliznom mehanizmu Magic Slide koji skriva prednje kamere u tijelo uređaja. U zaslon je također ugrađen i čitač otiska prsta.

Magic 2 dolazi s dvojezgrenim NPU procesorom Kirin 980 radnog takta do 2,6 GHz, koji bi između ostalog trebao pogoniti umjetnu inteligenciju zaduženu za čak šest kamera i Yoyoa, virtualnog asistenta koji bi - ni manje, ni više - uz strojno učenje trebao biti sposoban i za čitanje misli, tvrde u Huaweiju.

Yoyo je opremljen računalnim vidom, obradom prirodnih jezika, mogućnostima strojnog učenja, kao i sustavima odlučivanja i preporuka. Sposoban je, navodno, za identifikaciju, učenje, razmišljanje i poboljšavanje.

  • +2
Honor 8X Izvor: Huawei / Autor: Huawei

Na raspolaganju će biti modeli sa četiri ili šest gigabajta radne memorije, odnosno 128 ili 256 GB memorije za pohranu koju neće biti moguće proširiti.

Što se kamera tiče, straga su smještene tri. Jedna je opremljena monokromnim senzorom s 24 megapiksela i otvorom blende f/1.7. Preostale dvije imaju po 16 MP, s time da je jedna širokokutna (17 milimetara) i ima otvor blende f/2.3, dok druga nudi f/1.8.

Najjača prednja kamera ima 16 MP i otvor blende f/2.0. Preostale dvije opremljene su senzorom od dva MP i f/2.4. Prednja kamera koristi 3D prepoznavanje lica visoke razine i značajke portretnog osvjetljenja.

TEHNO SAVJETI

Evo kako sve uništavate svoj smartfon, a da toga možda niste ni svjesni

Pogledaj galeriju

Baterija je kapaciteta 4.000 mAh. Honor Magic 2 podržava brzo punjenje tehnologijom Supercharge (40 W), koja bi trebala omogućiti punjenje do 50 posto za 15 minuta, a do 85 posto za pola sata.

Između ostalog nudi i Dual SIM Dual VoLTE, dvofrekvencijskiji GPS (oba su navodno prva na svijetu) i preuzimanje podataka Wi-Fijem brzinom od 1,7 Gbps.

Honor Magic 2 dostupan je u Kini na predbilježbu do utorka, 5. studenog, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni počevši od 3.799 RMB (što je oko 3.500 kuna). Službena prodaja u Kini započet će od 6. studenog.

Predstavljen je ujedno i pametni sat Honor Watch, s 1,2-inčnim (tri centimetra) AMOLED okruglim zaslonom osjetljivim na dodir i dvostranim remenom te baterijom koja bi trebala potrajati sedam dana. Na globalnoj razini bit će predstavljen u siječnju iduće godine.