UDRUGA DUMP

Je li tehnologija spas ili prokletstvo?

19.05.2015 u 13:07

Bionic
Reading

ICT tehnologije prisutne su nam na svakom koraku, već odavno ih karakteriziramo kao sveprisutne, no olakšavaju li nam doista život ili bi trebali bježati od njih pitanja su na koja će pokušati odgovoriti Udruga DUMP

U želji da pruži mogući odgovor na ovu dilemu, Udruga DUMP je odlučila organizirati niz
besplatnih predavanja koja će svima pomoći da saznaju što je trenutačno ‘in’ i kako to utječe na naše živote. Maraton predavanja koja pripremaju bit će prilagođen širokoj publici, to je sigurno, kao što je sigurno i to da nitko neće ostati ravnodušan. Lepeza tema sezat će od aktualnih rješenja, preko dizajna i programiranja, sve do tehnologija koje možemo očekivati u budućnosti.

Publika će saznati odgovore na pitanja poput: ‘Hoće li nas umjetna inteligencija dokrajčiti?’, ‘Kako se primjenjuje informatika u medicini?’, ‘Zrače li nas mobilni uređaji?’ kao i mnoga neka druga.

Predavanja su namijenjena svima koji se žele upoznati sa svijetom tehnologije. Višegodišnji interes koji je publika pokazala puneći najveće dvorane na FESB-u u Splitu na dosadašnjim predavanjima udruge DUMP svjedoči o atraktivnosti i pogođenosti njihovih predavanja. Pristupačnost dumpovaca često motivira publiku na druženje nakon predavanja, a ovaj put će to biti moguće i u posebno osmišljenoj Demo zoni.

Već je notorna činjenica da su predavači članovi DUMP Udruge mladih programera - entuzijastični srednjoškolci i studenti koji djele strast prema tehnologiji i žele to prenijeti drugima. Ovaj put, to žele raditi pripravnici koji kroz predavanja pod nazivom Dump Days imaju priliku pokazati što su naučili uključenjem u rad udruge i zašto žele postati njenim aktivnim članovima. Nakon višemjesečnog rada publici će predstaviti zanimljive i atraktivne teme koje su ih i dovele u DUMP.

Ovaj maraton predavanja, pod nazivom DUMP Days, čini jednu od manifestacija kojima se proslavlja 55. obljetnica splitskog FESB-a ove godine. Organizatori su time željeli pokazati koliko cijene rad ove vrijedne udruge koje je stasala na FESB-u i danas čini neizostavni dio vrijednosti koje FESB zagovara već desetljećima.

Dump Days održat će se u subotu, 30. svibnja i nedjelju, 31. svibnja s početkom u 16 sati. Predavanja će se održavati u amfiteatrima A101 i A102 na FESB-u u Splitu. Informacije o ostalim aktivnostima udruge, kao i detaljnije informacije vezane za Dump Days mogu se pronaći na stranici www.dump.hr ili Facebook stranici Udruge www.facebook.com/dump.hr