ŠUŠKA SE

Je li došao taj dan? Novi iPhone mogao bi dobiti nešto što Androidi imaju već odavno

16.12.2021 u 11:51

Bionic
Reading

Zubić, kojeg u Appleu nazivaju postavom za kameru TrueDepth, kontroverzno je dizajnersko rješenje još od 2017. godine

Prošlog je tjedna korejsko web odredište Elec objavilo kako će iPhone 14 Pro i Pro Mac imati okrugli izrez za kameru na zaslonu umjesto zubića, slično kao na pojedinim pametnim telefonima s operativnim sustavom Android.

Zubić, kojeg u Appleu nazivaju postavom za kameru TrueDepth, kontroverzno je dizajnersko rješenje još od 2017. godine, kad je uveden s modelom iPhone X. Nije bitno mijenjan sve do modela iPhone 13 i 13 Pro, za koje je ponešto smanjen.

Okrugli izrez Appleu će omogućiti veću korisnu površinu zaslona, a da pritom ipak ostane dovoljno mjesta za prednju kameru. No, zbog te će promjene hardver za Face ID morati biti premješten ispod zaslona.

Analitičar Ming-Chi Kuo također je više puta ustvrdio kako će iPhone 14 Pro i 14 Pro Max imati okrugli izrez na zaslonu za prednju kameru.

Analitičari u Barclaysu vjeruju kako u Appleu planiraju uvesti lasersku ToF arhitekturu za Face ID, koja bi omogućila značajne promjene za prednji postav kamere TrueDepth.

  • +6
iPhone 13 Pro slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Pojavile su se također i glasine o dizajnu leća koji bi omougćio smanjenje modula prednje kamere.

Također, navodno je u pripremi model iPhonea 14 sa zaslonom dijagonale 6,1 inč (15,4 centimetra), koji bi trebao zamijeniti dosadašnji model s 5,4 inča (13,7 cm). U tom bi modelu zubić trebao ostati dijelom dizajna, dok bi okrugli izrez bio rezerviran za skuplja izdanja, piše MacRumors.