VIRALNOST

Izbrisao firmu komadom koda? Posrijedi je tek internetski lažnjak

18.04.2016 u 16:03

Bionic
Reading

Kad je prije nekoliko dana medije obišla novost da je Marco Marsala praktički izbrisao i firmu i sve što su imali klijenti na njihovim poslužiteljima, skeptici su s razlogom upozoravali da je možda riječ o kakvom trolu. Ispalo je da je posrijedi još jedan u nizu internetskih lažnjaka napravljenih 'radi marketinga'

Za izradu promo kampanje svog startupa, Marsala je odlučio postići viralni efekt tako da obiđe Server Fault forume i zatraži savjet nakon što je linijom koda izbrisao sav materijal sa poslužitelja i vezanog backup sustava.

Iako se i tu već pojavilo nekoliko većih upitnika nad glavama stručnjaka, nekolicina internauta su povjerovali da se nešto takvo uistinu i dogodilo. U razgovoru za medij Repubblica, Marsala je objasnio kako je posrijedi lažnjak te da je zapravo trolanjem na Server Fault forumima odlučio postići viralni efekt za vlastiti startup, koji se bavi outsourceanjem servisa za upravljanje poslužiteljima. S tim rečenim, u razgovoru za taj talijanski medij, Marsala je rekao kako sve nije baš potpuno lažirano, jer zna nekoga tko je uspio postići spomenuto brisanje 'kompanije' još prije 2006. godine.

Nakon što je otkrio 'lažnjak', Marsala je dodao i da je dio korisnika promašio stvar, jer Ansible onemogućava brisanje na taj način te da je situaciju koju je on opisao nemoguće izvesti tim alatom. 'Gotovo svaki ozbiljniji administrator koristi Ansible', zaključio je.