USKORO PREMIJERA

Iz Kine stiže nova zvijer od smartfona s pet stražnjih kamera

29.10.2019 u 10:08

Bionic
Reading

Bar jedna od pet kamera u novom Xiaomijevom pametnom telefonu mogla bi imati senzor sa 108 megapiksela

Prije nekoliko tjedana pojavile su se glasine prema kojima Xiaomi u pripremi ima bar četiri pametna telefona s kamerama opremljenim senzorima od 108 megapiksela.

Nakon modela Mi Mix Alpha, Mi CC9 Pro bit će drugi takav smartfon u ponudi. Taj bi model trebao bi biti predstavljen u utorak, 5. studenog.

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Smartfoni za zimu: Pogledajte koji će pametni telefoni plijeniti pažnju do kraja 2019.

Pogledaj galeriju

Ponudit će pet stražnjih kamera, od kojih će jedna imati Samsungov 1/1,33-inčni senzor Isocell Bright HMX sa 108 MP i otvorom blende f/1.7. Uz nju će biti ultraširokokutna kamera (117 stupnjeva ) s 20 MP i telefoto kamera s 12 MP i otprilike dvostrukim optičkim zoomom (žarišne duljine 50 milimetra) i dvostrukim autofokusom.

U modelu Mi CC9 Pro mogla bi se naći još jedna telefoto kamera iste žarišne duljine s desetorostrukim hibridnim zoomom i pedesetostrukim digitalnim zoomom. Vjerojatno neće imati periskopski zoom kakav ima Huaweijev P30 Pro.

Konačno, peta kamera bit će opremljena za makro snimanje na udaljenosti od 1,5 centimetar. Također, mogao bi imati dvostruku LED bljeskalicu.

Što se ostalih specifikacija tiče, zaslon bi mogao biti AMOLED, dijagonale 6,47 inča (16,4 cm) i pune HD+ razlučivosti s ugrađenim čitačem otiska prsta. Pod haubom je Qualcommov procesor Snapdragon 730G, podržan sa šest gigabajta RAM-a, dok bi baterija trebala imati kapacitet od čak 5.170 mAh.

Izvan Kine ovaj bi model mogao biti prodavan pod nazivom Mi Note 10. Tijekom istog događanja Xiaomi bi mogao predstaviti novi pametni sat i televizor, piše Tech Radar.