USPRKOS POZIVU NA BOJKOT

Ivanka Trump govorila je skoro sat vremena na CES-u i nisu je izviždali. Pogledajte što je rekla

08.01.2020 u 10:06

Bionic
Reading

Iako je vladavina njenog oca u velikoj mjeri podijelila Ameriku, njen je razgovor s predsjednikom udruge Consumer Electronics Garyjem Shapirom prošao bez incidenata

Ivanka Trump, kćerka i savjetnica predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa govorila je 40 minuta tijekom sajma Consumer Electronics Show 2020 u Las Vegasu, usprkos tome što su na Facebooku i Twitteru zbog toga pozivali na bojkot te manifestacije koristeći hashtag #BoycottCES.

Iako je vladavina njenog oca u velikoj mjeri podijelila Ameriku, njen je razgovor s predsjednikom udruge Consumer Elelctronics Garyjem Shapirom prošao bez incidenata. Evo najvažnijih naglasaka.

TEHNO NOVITETI

Čuda tehnologije: Evo što su najveći proizvođači svijeta predstavili tijekom prvog dana sajma inovacija CES

Pogledaj galeriju

Ivanka Trump rekla je kako je uglavnom fokusirana na promicanje politika poticanja gospodarskog rasta, poput stvaranja klime za inozemna ulaganja u američke tvrtke, kao i na smanjivanje poreza te deregulaciju tržišta.

Naglasila je kako nikad nije bilo bolje raditi u SAD-u nego danas, zahvaljujući rekordno niskoj nezaposlenosti. Među primjerima koje je navela bio je i program u sklopu kojeg nevladine udruge, u suradnji sa zatvorskim vlastima, podučavaju zatvorenice kako savladati računalno programiranje.

Istaknula je kako je važno tehnički i tehnološki opismeniti radnu snagu jer se to sve više traži i izvan domene u kojoj su tehnološke tvrtke.

Inovacije, ocijenila je, izravno potiču stvaranje novih radnih mjesta i omogućavaju gospodarski rast koji u većoj mjeri uključuje i, primjerice, osobe s invaliditetom. 'Te će osobe, zahvaljujući robotskim rukama, moći obavljati poslove koje dosad nisu mogli', rekla je Trump.

Također zagovara promjenu načina razmišljanja kako bi manji naglasak stavljali na diplome i titule, a veći na vještine koje će igrati značajniju ulogu u doglednoj budućnosti.

Što se imigranata tiče, Trump smatra kako su iznimno važni za Ameriku, ali je uvjerena kako je sustav koji regulira to područje potpuno pogrešan jer ide na štetu marginaliziranih Amerikanaca. 'Trebamo se pobrinuti za njih, ali i privući te zadržati najtalentiranije ljude svijeta', rekla je Trump, a prenosi Business Insider.