PRVI POGLED

Isprobajte Internet Explorer 9

17.03.2010 u 09:08

Bionic
Reading

Iako je i dalje najdominantniji web preglednik na svijetu, Microsoftov Internet Explorer iz mjeseca u mjesec gubi udio na tržištu. Predstavljanjem Internet Explorera 9 Microsoft planira promijeniti stvari

Tijekom jučerašnjeg dana Microsoft je na svojoj konferenciji Mix, koja se upravo održava u Las Vegasu, prisutnim programerima i učesnicima te ostatku svijeta ponudio besplatnu verziju Internet Explorera u verziji 9.

Preglednik nije ni blizu završenog proizvoda, no prvi dojmovi doista su odlični.

Internet Explorer 9 predstavljen je u tzv. Preview verziji, a u nadolazećim mjesecima preglednik će prerasti u Betu. Odlučite li se na isprobavanje novog Internet Explorera, zaboravite na uobičajene stavke preglednika poput tipke Back te dijelova izbornika na koje smo uobičajeno navikli u web preglednicima. Verzija Preview predstavljena je isključivo kako bi korisnicima pokazala na koji način će preglednik upravljati web sadržajima.

Od poboljšanja, Internet Explorer 9 trebao bi donijeti podršku za sve nove web standarde poput HTML5-a i CSS3, poboljšanje performanse u upravljanju video, grafičkih i tekstualnih sadržaja te druga poboljšanja koja bi nam trebala povećati užitak surfanja.

Besplatni primjerak Internet Explorera 9 u verziji Preview možete preuzeti na ovoj adresi