NOV DIZAJN?

iPod bi se mogao vratiti, samo u obliku kojeg je malo tko očekivao

07.04.2023 u 11:53

Bionic
Reading

Apple je patentirao zanimljiv dizajn za buduća kućišta AirPodsa koja bi, čini se, mogla doći s ekranom koji bi uređaj pretvorio u nešto vrlo slično 'izumrlom' iPodu

Apple je patentirao minijaturni uređaj koji može raditi sve od reprodukcije glazbe do prikaza novih email poruka. Prema prijavi koju je objavio Američki patentni ured, proizvođač iPhonea je skicirao kućište za AirPods slušalice koji dolazi sa zaslonom osjetljivim na dodir i potencijalom za listanjem pjesama, praćenjem vremena treninga, pa čak i malo napornijem gledanju filmova.

Sudeći po prijavi, Apple je odlučio patentirati nešto što podsjeća na mali iPod Touch ili iPod Nano, samo s džepom za punjenje para bežičnih slušalica. Riječ je, podsjetimo, o patentnoj prijavi a ne o konačnom proizvodom, što znači da u trenutku pisanja ovog članka ne postoje naznake da će AirPodsi jednog dana doći sa kutijicom za punjenje koja na sebi ima OLED ekran.

Tvrtka bi u nekom obliku mogla istraživati sličan uređaj, pogotovo s obzirom da su slušalice AirPods najpopularnije bežične slušalice na svijetu. Ono što bi Apple mogao napraviti izbacivanjem sličnog uređaja su metaforičke prepreke konkurentima.

'Najbolja stvar kod iPoda je to što možete ponijeti cijelu svoju glazbenu biblioteku sa sobom, ravno u džepu,' 2001. je rekao suosnivač Applea Steve Jobs. U godinama nakon toga promijenilo se sve i ništa - muzika je i dalje jedna od najboljih značajki iPhonea, a realno - svi znamo da nostalgija za iPodom mora rezultirati nekim proizvodom. Uostalom, susrećemo ga svakog dana, bilo u aplikacijama inspiriranima iPodom, raznim nostalgičnim tvitovima, dodacima za pametne satove ili pokojim filmskim kameom, zaključuje TechCrunch.